Select Page

Wyszomirski i Bielecki poslali Hrvatsku kući

Wyszomirski i Bielecki poslali Hrvatsku kući

Kada ti vratari obrane zajedno osam lopti, a protivnički vratar za nešto više od poluvremena skupi 15, kada ti najopasniji protivnički igrač zabije 12 golova, a da nemaš rješenje za njega, kada za poluvrijeme primiš 18 pogodaka i obrana u utakmici turnira odigra ispod razine, nisi zaslužio prolaz.

Poljska je odigrala vrlo dobru utakmicu, imala je sjajnog Wyszomirskog na golu i Bieleckog u polju i upravo oni bili su prevaga.

Hrvatska je dobro krenula u napadu koji je funkcionirao od prve minute, posebno dobro u utakmicu je ušao Luka Stepančić, no problema je bilo u obrani gdje su Poljaci prelako dolazili do situacija za čisti šut.

Kako Hrvatska nije mogla ništa obraniti, nije mogla niti Poljska i igralo se dugo gol za gol, a vratari na polovici prvog poluvremena nisu imali nijednu obranu. Prvu je upisao Szmal koji je obranio penal Štrleku kod 8:7.

Uskoro je na vratima Hrvatske Stevanovića zamijenio Pešić i Hrvatska se u 20. minuti napokon uspjela malo odvojiti i povesti s 11:9. Imala je još dvije prilike za povećanje prednosti, ali napadi nisu iskorišteni.

I umjesto da Hrvatska pobjegne na tri razlike, Poljska je napravila seriju 6:0 i stigla do preokreta i to ponajviše zahvaljujući Lijewskom koji je zabio pet golova u 23 minute.

Razbranio se Wyszomirski, gubile su se lopte na glup način i nakon sedam minuta igre bez postignutog gola, Hrvatska je bila u problemima. Tu crnu seriju prekinuli su Stepančić i Štrlek, samo na kratko, Poljska je ponovno napravila 3:0 i po prvi put pobjegla na pet razlike, 18:13.

Na odmor se otišlo s 18:14 za Poljsku, previše primljenih pogodaka i samo dvije obrane vratara. Na drugoj strani loše je krenuo Szmal, ali onda je dobro nastavio Wyszomirski čije su obrane u tom dijelu bile prevaga.

Niti ulazak u drugo poluvrijeme nije bio dobar. Wyszomirski je nastavio gdje je stao, bio je na osam obrana uz pet primljenih golova i Poljska je po prvi put otišla na dva gola prednosti nakon što je povela 20:14.

Kada je i na drugoj strani Stevanović proradio i uspio povezati tri obrane, Hrvatska je uspjela smanjiti zaostatak i polako hvatati priključak. Pogotkom Sliškovića u 43. minuti smanjila je na 21:19 i odmah je to izgledalo bolje. Poljaci su počeli gubiti lopte, igrali su dosta brzopleto u tim trenucima i Čupićevim sedmercem na polovici prvog dijela Hrvatska je uhvatila priključak u potpunosti i došla na samo gol minusa.

U zadnjih deset minuta ušlo se i dalje s vodstvom Poljaka, u prednosti ih je držao nezaustavljivi Karol Bielecki dok su na drugoj strani pogađali uglavnom Stepančić i Čupić koji, pak, nisu dopuštali Poljskoj da prelomi utakmicu.
Najveći neprijatelj Poljskoj bile su izgubljene lopte, a ukupno 12. kažnjena je kada je Štrlek presjekao dodavanje i zabio u prazan gol za napokon poravnanje na 25:25.

Pet minuta prije kraja Pešić veže dvije obrane i Hrvatska ima priliku za doći u vodstvo, no Wyszomirski još jednom sjajno brani, ovaj put udarac Čupića izvana u polukontri. Bielecki nakon toga vraća Poljsku u vodstvo, Wyszomirski brani i Duvnjaku, a Poljska zarađuje igrača više do kraja utakmice nakon glupog prekršaja Gojuna.

Kada je Syprzak podignuo na 28:26 minutu i pol prije kraja, Hrvatska je krenula prema kući. Stepančić je izgubio loptu u sljedećem napadu, Jachlewski zabio iz kontre i priči je bio kraj.

hrsport.net/Foto: Fah

OGLASI

Loading