Select Page

Kočerin prvak Hercegovine, Gradac osvojio treće mjesto!

Kočerin prvak Hercegovine, Gradac osvojio treće mjesto!

Večeras je Posušje bilo sportsko središte Hercegovine. Igralište Osnovne škole Ivana Mažuranića bilo je premalo za sve one koji su željeli doživjeti jedinstvenu malonogometnu predstavu finala Lige Hercegovine.

Posušje je cijeli ovaj protekli tjedan ponosni domaćin ovog prestižnog turnira Lige mjesnih zajednica Hercegovine, a večerašnji termini bili su rezerviranu za finalne dvoboje.

U 20.30 sati odigrana je utakmica za treće mjesto između ekipa Gradac i Ružići. Na ovoj utakmici pobjedu je izborila ekipa Graca i to nakon izvođenja šesteraca rezultatom 3:1, jer je utakmica završila tvrdim rezultatom 0:0.

Vrhunac večerašnjeg sportskog uzbuđenja bila je finalna utakmica u 21.30 sati. Finale 15. izdanja Lige Hercegovine odigralo se između ekipa Rodoč 1 i Kočerin. Nakon lavovske, ali nadasve fair-play, borbe bolji u ovom okršaju bili su ipak predstavnici Širokog Brijega ekipa Kočerin. Ekipu Rodoča svladali su s 5:2.

Po završetku natjecateljskog dijela uručene su medalje za osvojeno 3. i 2. mjesto, te naravno medalje i pokal pobjedniku Lige Hercegovine 2019 ekipi Kočerina.

Medalje i nagrade najboljim malonogometašima Hercegovine uručili su Ante Šaravanja – HT Eronet, Ivan Zeljko – predsjednik Udruge Lige Hercegovine, Dario Sesar – ministar gospodarstva ŽZH, Predrag Kožul – zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, Branko Bago – načelnik općine Posušje, Ljubo Grizelj – načelnik općine Grude i izaslanik predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragana Čovića i Zlatko Dalić – izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije.

Na turniru su proglašeni i najbolji pojedinci. Najbolji strijelac bio je Mario Mikulić (Kočerin), igrač Blago Gašpar (Kočerin) te vratar Toni Mikulić (Kočerin).

Publiku, mlade i stare, posebno je zainteresirao i razveselio dolazak Zlatka Dalića večeras u Posušje gdje su mu brojni Posušani izrazili veliku dobrodošlicu.

S ponosom ističemo kako je večeras Posušje pokazalo kako može biti izniman domaćin jednom velikom sportskom događaju, kako Posuška publika uživa u svim sportskim događajima koji se organiziraju kroz veliku manifestaciju Posuško lito.

Športski savez općine Posušje, na čelu s predsjednikom Zvonimirom Širićem, istaknuo se kao pouzdan partner i odličan suorganizator Udruzi Liga Hercegovine koji su Posušju i Hercegovini omogućili ovaj uzbudljivi sportski događaj.

Zasigurno kako je ovo bila jedna od najboljih organizacija završnice Lige Hercegovine uopće s nevjerojatnom posjetom. Doslovno, svake večeri tražilo se mjesto više na tribinama. Dok je večerašnje finale ispratilo više od 4000 ljudi!

Iduće godine domaćin Lige Hercegovine bit će Grad Čapljina.

Posušne.net

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading