Select Page

Kolinda Grabar Kitarović svojom izjavom o BiH pod patronatom islamista digla Sarajevo na noge, pljušte uvrede

Povodom izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da su BiH preuzele terorističke organizacije povezane sa Iranom te da je to nestabilna država stigla je i reakcija iz Stranke demokratske akcije (SDA).
“Proizvoljne i zlonamjerne optužbe koje je iznijela predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović predstavljaju izraz njene sve izraženije islamofobne politike prema BiH i Bošnjacima, koja se temelji na ideji etničke i vjerske supremacije i ima elemente fašizma”, navodi se na početku priopćenja.

Iz SDA naglašavaju da nijedan ozbiljan i relevantan faktor u međunarodnoj javnost neće povjerovati u njene neistine, ali svi u Europi i svijetu znaju jako dobro da je predsjednica Hrvatske predvodnica politike koja je dovela do toga da se u Hrvatskoj otvoreno glorificiraju osuđeni ratni zločinci i da neonacističke grupe imaju sve izraženiji utjecaj na političke procese.

Nije trebalo dugo čekati i na ostale bošnjačke stranke kao i dvojicu članova Predsjedništva koje je izjava hrvatske predsjednice pogodila da se jave svojim priopćenjima. Uz dosta nervozne i opskurne komentare mnogi političari bošnjačkog usmjerenja zaboravljaju da je Grabar Kitarović ipak vojnikinja NATO saveza ali također da visoko kotira i kao kandidatkinja za visoke funkicije zajedničkih instirucija EU-a. Uz to vrlo je vjerojatno da zna šta radi i šta priča.

Stvari se sve više kompliciraju nakon što je bošnjačka politika u zadnje vrijeme počela širiti agresivniju netrpeljivost prema RH, ovo će sigurno produbiti ionako jako loše odnese bošnjačke politike i RH

OGLASI

Loading