Select Page

Koordinacija udruga proisteklih u Domovinskom ratu HVO Herceg Bosne Posušje poziva na obilježavanje 25. obljetnice oslobođenja Kupresa

Koordinacija udruga proisteklih u Domovinskom ratu HVO Herceg Bosne Posušje poziva na obilježavanje 25. obljetnice oslobođenja Kupresa

U nedjelju, 3. studenog 2019., bit će obilježena 25. obljetnica oslobođenja Kupresa i Dan Udruge specijalne policije (USP) Domovinskog rata HR HB.

Koordinacija udruga proisteklih u Domovinskom ratu HVO Herceg Bosne Posušje uputila je obavijest u povodu obilježavanja 25. obljetnice oslobođenja Kupresa te poziva hrvatske branitelje da sudjeluju u programu koji će se održati 3. studenog 2019. na Kupresu.

Izaslanstva će u 8:50 položiti vijence i zapaliti svijeće na spomen obilježju hrvatskim braniteljima HVO-a na Kupreškom polju, potom će u 9:15 odati počast vukovarskim braniteljima na Kupreškom polju.

U 10 sati će u crkvi Svete Obitelji biti služena misa zadušnica za poginule, umrle i žive branitelje uz izravan prijenos na HRT-u. Po završetku svete mise uslijedit će svečani mimohod gradskim ulicama, dok će s početkom u 12:15 biti održana svečana akademija u Hrvatskom domu kulture. Na platou ispred Hrvatskog doma kulture Kupres nastavit će se druženje branitelja.

Koordinacija udruga proisteklih u Domovinskom ratu HVO Herceg Bosne Posušje poziva članove obitelji poginulih, branitelje i sve Posušane koji budu prisustvovali programu obilježavanja 25. obljetnice oslobođenja Kupresa da se pridruže domjenku koji je organizirala Koordinacija uz potporu općine Posušje i načelnika Branka Bage.

Program obilježavanja 25. obljetnice oslobođenja Kupresa i 13. obljetnice Dana udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskoga narodnog sabora, općine Kupres, udruga Domovinskog rata Kupres i udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB. Napomenimo kako će program obilježavanja obljetnice započeti još u 8 sati ujutro, kada će izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće ispred masovne grobnice Ogledala iz Drugog svjetskog rata.

Nakon više od dvije godine okupacije 3. studenog 1994. godine u operaciji Cincar oslobođen je Kupres i veći dio Kupreškog polja. U akciji je oslobođen prostor površine od 400 kilometara četvornih. Operacija je trajala od 1.do 3. studenog.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading