Select Page

Koronavirus u Hercegovini: 51 novi slučaj u HNŽ-u, 10 u ŽZH

Koronavirus u Hercegovini: 51 novi slučaj u HNŽ-u, 10 u ŽZH
U Klinici za infektivne bolesti SKB-a Mostar na bolničkom liječenju trenutno je 11 bolesnika, od kojih je jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (SKB) u protekla 24 sata testirano je 289 uzoraka.

Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 51: 35 iz Mostara, po četiri iz Čapljine i Stoca, po tri iz Čitluka i Prozora-Rame te dva iz Jablanice.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u ponedjeljak su izdali 21 rješenje o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 149 rješenja, priopćio je Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 58 osoba, dok nema retestiranih osoba.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 10 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa, iz Širokog Brijega tri (dvije muške i jedna ženska) i Ljubuškog sedam (tri muške i četiri ženske).

Od prisustva koronavirusa oporavile su se dvije osobe iz Gruda.

U samoizolaciji nalaze se 82 osobe, priopćeno je iz Zavoda zajavno zdravstvo ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 48 osoba:

– Široki Brijeg – 9

– Ljubuški – 27

– Grude – 8

– Posušje – 4

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading