Select Page

Zdrava hrana od Posušja do Blidinja

Zdrava hrana od Posušja do Blidinja

Brojni Posušani se sve više okreću proizvodnji zdrave hrane u svom kraju od Podbile preko Vučipolja, Tribistova, Rakitna pa sve do Blidinja.

U tom kraju, kraj jezera, pokušalo se proizvoditi sve domaće ali se privremeno stalo. Ljubitelji prirode i okoliša pozvali su medije podno brda Jarebinjak u Rakitnu gdje obitelj Mihalj već godinama uporno radi na proizvodnji zdrave hrane kakve malo tko ima i na širim područjima. Anka i Ljubo su pravi majstori jer je njihov vrt prepun krumpira, raštike, kupusa, tikve, mrkve te jabuka, šljiva, pa i ljekovitih trava u tom zdravom krajoliku.

-Naučili smo najviše iz vlastitog iskustva raditi od jutra do sutra bez velikog umora.Tu imamo i zdravu vodu s izvora podno brda a koristimo i gnojivo od naših domaćih ovaca. Tu su i pčele koje su najbolji kontrolor zdravog okoliša i mirisnih trava. Pripremamo sve domaće od rakije koja liječi sve bolesti do domaće hrane – crnog kruha, pure i mlijeka te začina, bijelog i crvenog luka i svega drugoga. Sadimo i jagode i sve drugo pa nekli dolaze vidjeti naš vrt a podijelimo svima i poneki savjet, rekli su nam u obitelji Mihalj koja i susjednu djecu pomalo uče o zdravoj prehrani. Već ih kane predložiti i za nagrade kao vjernih čuvara prirode te proizvodnje zdrave domaće hrane koja pruža ugođaj ali i mnogo toga za zdrav život.

vecernji.ba/PC

OGLASI

Loading