Select Page

Košarkaši KK Posušja krenuli u novu sezonu

Košarkaši KK Posušja krenuli u novu sezonu

Košarkaški klub Posušje u novu košarkašku sezonu ulazi kao novi član košarkaškepremjer lige, potvrđeno je to protekloga petka na skupštini Košarkaškog kluba Posušje.
Na skupštini su pregledana financijska izvješća za protekle četiri godine, razmatran je plan za iduću sezonu, izabrani su novi sazivi Upravnog i Nadzornog odbora, izabran je novi predsjednik Skupštine Kluba, te je doneseno nekoliko promjena u statutu kluba.


Novi premjerligaš, novi trener

Okupljanje pred prvi trening u novoj sezoni

Predsjednik Košarkaškog kluba Posušje Miroslav Ramljak je na skupštini kazao da će u premjer ligu Posuški klub ući s novim trenerom. Suradnja je dogovorena s Domagojem Kujundžićem koji će prvi službeni trening s košarkašima Posušja održati već ovog ponedjeljka 30. kolovoza. Kujundžić je trenutno pomoćni trener muške A reprezentacije Hrvatske, a trener je bio u Osijeku , Splitu te mostarskom Studentu s kojima je 2017. godine izborio u prvu ligu Bosne i Hercegovine.
Ramljak je također kazao da će većinu Posuške momčadi činiti domaći košarkaši, te da je u planu dovođenje tri košarkaša koji svojim kvalitetom mogu biti nositelji igre. Trenutno u klubu trenira 12 domaćih košarkaša, od kojih će novi trener selektirati najmanje njih osam koji bi trebala činiti roster za prvu ligu. Osim toga iz susjednih klubova dogovaraju se dva nova igrača. Uz njih , kako je navedeno planiramo dovesti tri pojačanja koja bi svojom kvalitetom učinili našu ekipu konkurentnom u najvišem košarkaškom rangu Bosne i Hercegovine. Sa njima se vode završni pregovori o uvjetima za potpisivanje ugovora sa KK Posušjem.


Financijski plan za premjer ligu


Što se tiče financijskog plana, definiran je okvirni proračun i dosadašnjim aktivnostima osigirano je oko 70 % potrebnih sredstava za natjecanje prve ekipe. Nakon Skupštine idemo u pregovore sa dodatnim sponzorima budući smo cijenili potrebe HŠK Posušje te nismo do sada bili aktivni prema domaćim (Posuškim) sponzorima.
Nadamo se da će povoljna klima u našem mjestu , izražena odnosom naših gospodarstvenika prema športu rezultirati i podrškom našem Klubu te tako osigurati dostatna sredstva za zatvaranje financijske konstrukcije za sezonu 2021/2022.


Novi sastav tijela Kluba


Na skupštini je, na vlastiti zahtjev ,s mjesta predsjednika skupštine razriješen Mario Karamatić, a jednoglasnom potporom za novog predsjednika skupštine kluba je izabran Velimir Begić. Jednoglasnom potporom prisutnih u Upravni odbor kluba izabrani su Damir Pavković, Ivan Lončar, Branko Ramljak, Drago Bago i Miroslav Ramljak.
Nadzorni odbor jednoglasnom potporom i u ovom mandatu čine Marinko Bakula, Zoran Raos i Josip Kovač.

OGLASI

Loading