Select Page

Košarkaši Posušja slavili za zelenim stolom: Čelik spao na samo četiri igrača, sele u niži rang!

Košarkaši Posušja slavili za zelenim stolom: Čelik spao na samo četiri igrača, sele u niži rang!

Omladinski košarkaški klub Čelik nije odigrao ni utakmicu 13. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine, u kojem su u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” trebali ugostiti Posušje.

Zbog neodigravanja utakmice prošlog kola, koja je registrirana službenim rezultatom 20:0 u korist Slobode, Čelik je kažnjen i novčano s 1.500 KM. Na isti će način biti sankcioniran zenički klub i za neodigranu utakmicu protiv Posušja, ali, nakon objave u Službenom biltenu KSBiH, definitivno će biti i izbačeni te se u nastavku sezone neće više natjecati u Prvenstvu BiH.

”Svima je poznato da smo ostali sa samo četiri igrača pa nema smisla organizirati ovu utakmicu te stvarati dodatne troškove i nama i gostima iz Posušja. O tome smo, kao i pred utakmicu prošlog kola, kada nismo putovali u goste Slobodi iz Tuzle, obavijestili tajnika natjecanja Božu Bošnjaka”, kaže Bulajić.

Propozicije su, dodaje, jasne, te su svjesni kakve će posljedice izazvati neodigravanje i druge utakmice, ali, podvlači Bulajić, ne mogu ništa uraditi u ovom trenutku. Prelazni rok će uslijediti tek u pauzi, odnosno nakon ovog kola, ali to je već kasno za Čelik.

”Jasno je da ćemo biti izbačeni u niži rang, odnosno A1 ligu. Nama, sada, predstoji rad na konsolidaciji kluba te izboru novog rukovodstva. Najrealnije je da ćemo početkom travnja održati Skupštinu kluba te izabrati novu Upravu”, najavljuje Bulajić.

Ispadanje u niži rang, uvjerava Bulajić, nikako ne znači i gašenje kluba, koji će nastaviti raditi i natjecati se sa svim mlađim selekcijama te naredne sezone ponovo igrati u A1 ligi Federacije BiH.

Nakon slobodnog vikenda u kojem je Posušje trebalo otići na gostovanje u Zenicu kod ekipe Čelika, u srijedu košarkaši Posušja idu na gostovanje kod ekipe Čapljine gdje će odigrati polufinale kupa Herceg-Bosne.

Drugi polufinalni par čine ekipe Zrinjskog iz Mostara i Širokog.Ukoliko Posušje dođe do pobjede, finale će igrati na domaćem terenu s boljim iz susreta Zrinjski – Široki.

OGLASI

Loading