Select Page

KOŠARKAŠICE ISPISALE POVIJEST: Kadetkinje Posušja državne prvakinje!

KOŠARKAŠICE ISPISALE POVIJEST: Kadetkinje Posušja državne prvakinje!

Petra Bošnjak, Marta Lončar, Mia Milićević, Monika Kovač, Cvita Lončar, Ina Čamber, Marija Galić, Kata Jurišić, Martina Martić, Marina Sentić, Marija Rezo i Marija Jurišić imena su mlađih kadetkinja Ženskog košarkaškog kluba Posušje koje su za vikend ispisale povijest ženske košarke i postale državne prvakinje.

Finalni turnir održao se u Sarajevu a na njemu su uz kadetkinje ŽKK Posušje nastupili ŽKK Kengur iz Zenice i ŽKK Livno.

Naše košarkašice su odličnom igrom, borbom i zalaganjem u prvoj utakmici pobijedile ŽKK Kengur s uvjerljivim rezultatom 47:22, da bi nakon toga nad istim protivnikom slavilo i ŽKK Livno 58:52.

U finalu protiv ŽKK Livno, posuške košarkašice su u sarajevskoj Skenderiji došle do pobjede rezultatom 47:43 i povijesnog uspjeha za ovaj mladi klub. Najbolja u ekipi Posušja bila je Kovač sa 18 poena i 17 skokova, dok je Lončar dodala 12 poena i 10 skokova. U ekipi Livna istakla se Gotovac sa deset poena.

Igrom i rezultatom su bili prezdovoljni treneri Robert Jurišić i Mario Karoglan koji su tako u kratkoj povijesti ženskog posuškog košarkaškog kluba postigli veliki uspjeh.

Dok su treneri primali čestitke kapetanica Petru Bošnjak dala je kraći komentar za Večernjak.

  • Igrale smo dobro protiv naših jakih protivnica. Nije bilo lako, ali smo uspjele i radujemo se prvom mjestu. Odlučila je treća četvrtina kada smo uspjele napraviti podvig jer je taj dio igre završio 15:0 u našu korist, potvrdile su vesele Posušanke.

Sve su igrale jako dobro, posebice M. Kovač, M. Lončar i kapetanica P. Bošnjak.

Posuška ženska košarka polako, ali sigurno krči put u bh. košarkaški vrh.

Posušje.net/Foto: PC

OGLASI

Loading