Select Page

Anamarija Begić i Jozo Đerek najuspješniji gimnazijalci generacije 2015./2016. godine

Anamarija Begić i Jozo Đerek najuspješniji gimnazijalci generacije 2015./2016. godine

Nakon „norijade“ i maturalne zabave, maturanti gimnazije fra Grge Martića u Posušju su u petak, 3. lipnja upriličili završnu svečanost na kojoj su se zajedno s profesorima i roditeljima prisjetili svoga četverogodišnjega srednjoškolskog obrazovanja.

Video projekcije, recitacije, pjesme, dodjela diploma svim učenicima, ali i priznanja onim učenicima koji su sva četiri razreda završili s odličnim uspjehom obilježili su večer punu zajedništva i emocija. Maturanti su se posebno zahvali svojim razrednicima i drugim zaslužnim profesorima i profesoricama kojima su uručili simbolične darove. Svi su oni, prema riječima jedne maturantice, posredno ili neposredno, slučajno ili namjerno u nekom djelu ove četiri godine utjecali jedni na druge.

Ipak, posebna večer je bila za dvoje učenika gimnazijalaca koji su dobili priznanja „Učenika generacije“ i „Sportaša generacije“. Tako je najbolji sportaš generacije Jozo Đerek, koji je postizao je brojne uspjehe na županijskim sportskim igrama kao član košarkaškog, rukometnog i odbojkaškog školskog tima, a u atletskom dijelu županijskih sportskih igara sudjelovao je u bacanju kugle, dok je učenica generacije Anamarija Begić. Pored svih obveza oko natjecanja, učenja i volontiranja, Anamarija je uspjela dati svoj doprinos mnogobrojnim aktivnostima posuške gimnazije.

Četvrtu godinu za redom, Gimnazija fra Grge Martića u suradnji s maturantima organizira ovu svečanost u kinodvorani, svečanost u kojoj se svi prisjete svega lijepog što su proživjeli u četiri godine svoga gimnazijskog obrazovanja. Veliku zahvalu za organiziranje ove večeri, ali i za sve druge zasluge, angažmane i zahtjeve, bili oni u ponoći i u podne – maturanti su uputili profesorici Jasminki Petric.

Posušje.net/Foto: Grgur Posuški Facebook

OGLASI

Loading