Select Page

Kovaču otkaz, Šuker otkrio tko će birati izbornika: ‘Ovo si više ne smijemo dozvoliti!’

Kovaču otkaz, Šuker otkrio tko će birati izbornika: ‘Ovo si više ne smijemo dozvoliti!’

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na sjednici održanoj u srijedu jednoglasno je smijenio Niku Kovača s dužnosti izbornika reprezentacije nakon što je prošloga tjedna u dvije kvalifikacijske utakmice za EURO 2016. protiv Azerbajdžana i Norveške momčad osvojila samo jedan bod.

“Nismo očekivali prije puta u Baku ovakav dan. Dok je igre i turnira, rezultat je vodilja za sve”, rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker na konferenciji za novinare nakon sastanka IO HNS-a.

Po njegovim riječima, nasljednik Nike Kovača tražit će se među hrvatskim stručnjacima jer savez “nema novaca za stranog trenera”.

Ime novog izbornika bit će poznato nakon sjednice IO-a koja će se održati u ponedjeljak 21. rujna kako bi novi izbornik imao dovoljno vremena sastaviti stručni stožer i pripremiti taktiku za preostale dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2016. 10. listopada ugostiti Bugarsku u Zagrebu bez gledatelja i 13. listopada u gostima na Malti.

Sigurno je kako će s novim izbornikom na klupi odsada sjediti tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, koji bi po mišljenju Davora Šukera, trebao doprinijeti neophodnoj komunikaciji između izbornika i članova IO, koje dosada nije bilo.

“Prave komunikacije nije bilo ni sa stručnim stožerima koje su vodili Slaven Bilić i Igor Štimac, pa sada niti s ovim Nike Kovača, a to ubuduće moramo promijeniti i zato će odsad na klupi s izbornikom sjediti i Romeo Jozak”, kazao je Šuker koji je naglasio da će izbornik biti potpuno samostalan u donošenju odluka.

Na pitanje je li se čuo s nekim od igrača i je li se konzultirao s Nikom Kovačem, Šuker je odgovorio kako se čuo s Modrićem i Srnom, te da je jutros razgovarao s Nikom Kovačem, koji je “džentlmenski primio odluku o svojoj smjeni”.

Romeo Jozak, koji će sa Šukerom u sljedećih 10-ak dana razgovarati s kandidatima za mjesto izbornika, kazao je da ima “odličnu komunikaciju s izbornicima svih mlađih selekcija”, a Niko Kovač mu je dao do znanja kako nije poželjan na klupi seniorkse reprezentacije.

“Malo se može napraviti na suhom izoliranom tehničkom planu nakon okupljanja dva dana pred utakmicu. No, puno se može napraviti na sociologiji i socijalnoj inteligenciji. Puklo je u komunikaciji, ona više nije bila protočna. Niko je slabo komunicirao i sa savezom. Tu ne smije više biti trzavica. Moj prvi cilj je uspostava komunikacije između terena i ljudi koji vode savez”, izjavio je Jozak.

Javnosti se priopćenjem obratio NIko Kovač:

Poštovani,

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza danas je donio odluku o mojem razrješenju na mjestu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Ne želeći sada ulaziti u razloge i složenost problema, ovom prigodom želim se zahvaliti svima koji su ovih godina bili neizostavni dionici projekta hrvatske nogometne reprezentacije.

Iako Izvršni odbor HNS-a danas nije donio odluku o novom izborniku, kao već bivši izbornik Vatrenih, novom izborniku hrvatske nogometne reprezentacije, ma tko to bio, htio bih poželjeti mnogo sreće kako bi hrvatsku reprezentaciju odveo na Europsko nogometno prvenstvo i zabilježio sjajan rezultat.

Zahvaljujem se sjajnim i odanim navijačima i cijeloj hrvatskoj javnosti koja je svih ovih godina nesebično i vatreno podupirala hrvatsku nogometnu reprezentaciju i zdušno je podržavala. Iako su nam često nedostajali na nekim utakmicama, u svim uspjesima doprinos naših vatrenih navijača nemjerljiv je.

Također želim zahvaliti našim i mojim igračima, reprezentativcima koji su nam podarili mnoštvo lijepih trenutaka i bili razlogom naše sreće i slavlja. Zahvaljujem svakom pojedinačno i svakomu iskreno želim uspjeh kako u reprezentaciji tako i u njihovim klubovima.

Želim zahvaliti i Hrvatskomu nogometnom savezu te Izvršnom odboru HNS-a na suradnji i potpori koju su sve ovo vrijeme pružali meni i stručnom stožeru želeći da budemo najbolji i najuspješniji.

Zahvaljujem i svom stručnom stožeru te svima koji su bili u projektu hrvatske nogometne reprezentacije i koji su uložili sve svoje znanje i trud da bismo uspjeli.

Zahvalan sam i svim medijima i novinarima koji su pratili rad i nastupe reprezentacije. Siguran sam da su svi na svoj način željeli uspjeh i najbolje rezultate. Hvala im.

Na kraju, želim se ispričati svima onima koji su očekivali veće i bolje rezultate, a za koje smatraju da ih nismo ili nisam ostvario. Nogomet je najljepša, ali zbog toga i vrlo nepredvidljiva igra. Ne pobjeđuju uvijek najveći i najbolji. Ali vjerujem da uvijek pobjeđuje nogomet i zato ga volimo.

Cijenjena hrvatska javnosti i dragi navijači, nastavljam s vama i dalje biti vatreni navijač naše reprezentacije i naše drage Hrvatske.

Vaš

Niko Kovač”, stoji u Kovačevom pismu objavljenom na službenoj stranici HNS-a.

 

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading