Select Page

Kraj za domaćina: Južna Afrika šokirala Salaha i društvo

Kraj za domaćina: Južna Afrika šokirala Salaha i društvo

Veliko razočaranje za domaćina Afričkog kupa nacija. Egipat je imao velike ambicije, htio je otići do kraja, ali zapeo je već na prvoj prepreci u nokaut fazi. Igrao je protiv Južne Afrike koja se provukla kao trećeplasirana u nokaut fazu i poražen je 1:0.

Pobjeda Južne Afrike na kraju je ipak zaslužena. Igrala je bolje, smislenije i konkretnije, čvrsto u obrani i s vrlo opasnim izlascima prema naprijed za koje Egipat nije imao pravo rješenje.

Već prvo poluvrijeme pokazalo je da to neće biti jednostavan posao za Egipat koji je izgledao dosta sterilno i nije ulazio u prilike. S druge strane Južna Afrika je imala nekoliko opasnih prilika koje su joj mogle donijeti vodstvo.

Sat vremena trebalo je za prvu pravu priliku Egipta, a zapucao ju je Trezeguet koji je došao pred Williamsa, ali je završnica bila jako loša.

U zadnjih 20 minuta Južna Afrika je ušla s dvije sjajne prilike koje nije iskoristila, ali zato je onu u 85. minuti.

Bila je to fantastična kontra, otvaranje kao iz škole, Lebo Mothiba dobio je loptu u polovici Egipta, vidio kako mu u prazan prostor ulazi Thembinkosi Lorch daje mu loptu na vrijeme, a on rutinski zabija za vodstvo.

Do kraja susreta Egipat više nije uspio zaprijetiti te je upisao zaslužen poraz i oprostio se od Afričkog kupa nacija uz totalnu nevjericu s tribina.

Hrsport.net

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading