Select Page

Amerikanke potpuno zasluženo obranile naslov svjetskih prvakinja

Amerikanke potpuno zasluženo obranile naslov svjetskih prvakinja

Reprezentativke SAD-a upisale su pobjedu u finalu Svjetskog prvenstva protiv Nizozemske s 2:0 i tako obranile naslov svjetskih prvakinja.

Od početka do kraja susreta SAD je imao apsolutnu dominaciju, bio je bolji protivnik i bilo je samo pitanje kada će doći do pogotka.

Nizozemke su se branile i nadale da će što duže izdržati bez primljenog gola, no takva taktika nije bila dobra i SAD je pritisak okrunio golom u 61. minuti.

Dosuđen je kazneni udarac uz pomoć VAR-a, u 16 metara nepropisno je zaustavljena Alex Morgan i opravdano je dosuđen kazneni udarac. Realizirala ga je Megan Rapinoe koja lakoćom vara sjajnu vratarku Nizozemske.

Nakon što je lopta prvi put završila u mreži, Nizozemska je morala početi gledati prema naprijed, a to je otvorilo prostor Amerikankama i Rose Lavelle lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora zabija za 2:0.

Do kraja susreta ništa se nije promijenilo, ostalo je 2:0 za Amerikanke koje su obranile titulu prvakinja svijeta i nastavile tradiciju prema kojoj na svakom SP-u osvajaju odličje.

Hrsport.net/Foto: EPA

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading