Select Page

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva uputio poziv građanima!

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva uputio poziv građanima!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i ubrzanog širenja koronavirusa Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva poziva sve građane na maksimalan oprez, odgovorno ponašanje i strogo pridržavanje mjera osobne zaštite i preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Neophodno je pridržavati se mjera osobne zaštite, držanje razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, nošenje maski u zatvorenom javnom prostoru uz održavanje distance od dva metra, te na otvorenom ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje osobne higijene i higijene prostora, kao i da se poslodavci i zaposleni pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima, javlja N1.

Stanovništvu na području Federacije BiH preporučuje se da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoja kretanja, a u slučaju pojave nekih od simptoma kao što su povišena temperatura, kašalj, gubitak mirisa ili okusa, preporučuje se osobama sa simptomima, kao i članovima njihovog kućanstva da ostanu kući, te se telefonski jave nadležnom liječniku kako bi dobili daljnje upute.

Ljudi svih starosnih dobi mogu se zaraziti koronavirusom. Budite odgovorni, slijedite savjete zdravstvenih stručnjaka i nadležnih institucija.

Naredba Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva koja se primjenjuje od 16.10.2020. obvezujuća je za krizne stožere županijskih ministarstva zdravstva, zdravstvene ustanove i privatnu praksu, te pravne i fizičke osobe. 

Potpunu naredbu koja je na snazi možete pronaći OVDJE.

OGLASI

Loading