Select Page

Kuglači Posušja otvorili prvenstvo pobjedom

Kuglači Posušja otvorili prvenstvo pobjedom

Nakon nekoliko mjeseci stanke, jučer je započela i premjer liga u kuglanju Bosne i Hercegovine. Kuglači Posušja bili su domaćini kuglačima iz Tomislavgrada koji su ove godine novaci u kuglačkoj premjer ligi, jer su se svojom igrom prošle sezone u premjer ligu se plasirali iz niže federalne lige. Nova ekipa prvenstva nije bila pretežak zadatk Posušanima, te su kuglače iz Tomislavgrada pobjedili rezultatom 7:1. Voditelj ekipe iz Posušja Ivan Petric je kazao da je pobjeda bila očekivana. „Pobjeda nije dolazila u pitanje. Rezultati nisu baš sjajni kao što su bili prošle godine. No, tek smo na početku sezone, treba nam neko vrijeme da dođemo u formu i sigurno će sve to u nastavku sezone puno bolje izgledati“, kazao je za naš radio Ivan Petric.

U pojedinačnim rezultatima opet su dominirala braća Petric, Iko i Pere. Tako je Ivan Petric imao 630 srušenih čunjeva, a Pere 623 srušena čunja. „Odigrali smo odličnu utakmici nas dvojica. No, nama nisu toliko bitni pojedinačni rezultati koliko ekipna pobjeda“, kazao je Ivan Petric

I za ekipu Tomislav iz Tomislavgrada, pobjeda Posušja je bila neupitna kazao nam je Frano Jurčević, tajnik kuglačkog kluba Tomislav, te njegov igrač. „Pobjeda Posušja realna i očekivana. Posušje je daleko bolje od nas, mi smo tek ušli u Premjer ligu. Dobri su nam i pojedinačni rezultati, Mate Galić je srušio 535 čunjeva, ostali su prosječni. U nastavku sezone mi se nadamo da ćemo ostati u prvoj ligi i da ćemo u međuvremenu se uhodati i biti sve bolji“, kazao je za naš radio Frano Jurčević.

Na ulazu u novu kuglačku sezonu, ekipa Posušja ima tek nekih malih promjena u ekipi, kazao je za naš radio Ivan Petric. „Došlo je do sitnih korekcija. Mate Galić koji je do sada bio naš član, od ove sezone igra za ekipu Tomislavgrad. Petar Galić i Ivo Petric su se iz ekipe kuglača iz Tomislavgrada vratili u Posušje“, kazao je Ivan Petric

Kuglački klub Tomislav iz Tomislavgrada koji je prošlogodišnji prvak Federacije je izborio nastup u Premier ligi. Drugih nekih prevelikih promjena nije bilo ni u samom sastavu ekipa koje i ove godine igraju kuglačku premjer ligu Bosne i Hercegovine. I ove godine najveći konkurenti Posušju su ekipa Revita iz Banja Luke, Borac iz Banja Luke, ali i Rudar iz Kaknja.  I ove godine imerativ za Posušje je prvo mjesto lige, a kuglači iz Posušja smatraju da je takav ishod i ove godine sasvim realan. „Mi smo ostali u manje više istom sastavu i nekako je možda realno da i ove godine prvo mjesto bude naše. Mi ćemo dat sve od sebe i idemo korak po korak“, kazao je za naš radio Ivan Petric.

U idućem kolu naši kuglači su domaćini ekipi koja im predstavlja najozbiljniju konkurenciju, a to je ekipa Revite iz Banje Luke.

radioposusje.ba (Tekst: Z. Pišković/ Foto: Kuglački klub Posušje)

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading