Select Page

Kuglači Posušja po treći put prvaci Bosne i Hercegovine

Kuglači Posušja po treći put prvaci Bosne i Hercegovine

Kuglači Kuglačkog kluba Posušja treću godinu za redom su prvaci Bosne i Hercegovine. Naime, u utakmici koja je odigrana jučer, pobjedom nad ekipom Zrinskog Bistarac iz Ljubača od 6: 2 osigurali su onaj jedan bod koji im je trebao da bi osigurali naslov prvaka.  Posušje sada na tablici ima 54 boda. „Ovom utakmicom naši kuglači su osigurali naslov prvaka države i već treću godinu za redom smo na prvom mjestu kuglačke premjer lige. Čestitamo našim kuglačima na obrani titule u nikada neizvjesnijoj sezoni. Naši su kuglači sjajnim igrama i zalaganjem došli do naslova prvaka“, kazao je za naš radio igrač Kuglačkog kluba Posušje Ivan Iko Petric.

Na tablici iza Posušja su Rudar i Sloboda s 48 bodova i nemaju više prilike dostignuti Posušje s obzirom da je do kraja prvenstva ostalo još samo jedno kolo. Kuglački klub Posušje kao prvak države je osigurao nastup u Ligi prvaka. Među 16 klubova prvaka 16 europskih država, kuglači Posušja će igrati već u mjesecu listopadu u Munchenu u Njemačkoj.

Utakmica sa Zrinskim iz Ljubače je bila utakmica 21. kola kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine. Najbolji na utakmici je bio kuglač Bernard Malenica koji je srušio 572 čunja.

U posljednjem kolu lige, kuglači Posušja dočekuju ekipu Posavine koja se nalazi na desetom mjestu tablice s 18 bodova.  U ostalim utakmicama posljednjeg kola sastaju se Tomislav i Sloboda, Borac i ADA, Revita i Zrinski iz Ljubače, Rudar i Zrinjski iz Mostara, Željezničar i Mineral.

Radioposusje.ba (Tekst: Z. Pišković)

OGLASI

Loading