Select Page

KUGLANJE: Najbolji od najboljih nastupili na velikom posuškom novogodišnjem turniru

KUGLANJE: Najbolji od najboljih nastupili na velikom posuškom novogodišnjem turniru

Završeno je finale Velikog posuškog novogodišnjeg turnira u kuglanju “Posušje 2022.” koji je okupio svjetsku klasu natjecatelja.

Među njih 20 u muškoj konkurenciji, u neizvjesnoj borbi treće mjesto s osvojenih 675 bodova pripalo je Baranyu Csongoru iz Kuglačkog kluba Zadar, drugo s 679 bodova osvojio je Ivan Petric iz domaćeg Kuglačkog kluba Posušje, dok je naslov prvaka turnira odnio Alen Kujundžić iz Kuglačkog kluba Zaprešić s 689 bodova.

U finalu turnira za pobjedu na stazama Kuglane Bagušić borilo se i osam natjecateljica. Dijani Mlinarić iz ŽKK Plitvice s 579 osvojenih bodova osvojila je treće mjesto, Klara Sedlar iz ŽKK Victoria 1947 Bamberg Zabok s 639 bodova je drugoplasirana, dok je prvakinja turnira u ženskoj kategoriji s osvojenih 659 bodova Nataša Ravnić iz ŽKK Istra Poreč.

Ovom atraktivnom međunarodnom sportskom natjecanju Posušje je prvi put domaćin, a organizaciju potpisuje Kuglački klub Posušje uz pokroviteljstvo Općine Posušje. Treba još reći kako je posuška publika večeras imala prilike vidjeti i igru najboljih od najboljih u svijetu kuglanja. U završnici je uz Baranya Csongora, vlasnika svjetskog rekorda u pojedinačnoj kategoriji s oborenih 738 čunjeva, nastupio najbolji igrač svijeta Vilmoš Zavarko.

Po završetku ovog cjelodnevnog finalnog natjecanja upriličena je ceremonija dodjele nagrada, a čast uz domaćina iz KK Posušje Pere Petrica da uruči pehare i novčane nagrade pripala je i predsjedniku Općinskog vijeća Ivanu Lončaru.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading