Select Page

Kvesić osigurao nastup na OI u Tokiju: Radujem se i nisam svjestan što sam napravio

Kvesić osigurao nastup na OI u Tokiju: Radujem se i nisam svjestan što sam napravio
Ivan Kvesić službeno je osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Tokyu 2020.

Širokobriježanin će nastupati u kategoriji +75 kg te zlatnim slovima ispisati povijest karatea. Potvrda o izborenom plasmanu Ivana na OI Tokyo 2020 pristigla je danas i službeno od strane WKF.

Veliko je olakšanje nakon 2 godine kvalifikacija znati da si izborio mjesto na Olimpijskim igrama, rekao je Ivan Kvesić za portal Jabuka.tv.

Ne samo da je konkurencija bila velika, nego je bilo mjesta samo za dvojicu najboljih.

Samo su 2 borca iz cijelog svijeta u poluteškoj kategoriji mogli izboriti direktan plasman. Presretan sam da sam ja jedan od te dvojice.

Dugo vremena se pisalo o uspjesima Anđela i Ivana i plasmanu jednom od njih dvojice na Olimpijske igre, Ivan je i sam znao koliko je na pragu Tokija i da ga samo malo dijeli od povijesnog uspjeha.

Koliko god je nekako bilo očekivano, kada čuješ da je i službeno, radujem se i nisam svjestan što sam napravio.

Povijesni uspjeh se mora proslaviti, ali i iskoristiti priliku na najbolji način. Treba sada uzeti dan-dva uživati u svemu ovome, a onda se okrećemo Tokiju, rekao je Ivan za portal Jabuka.tv.

Ivan i njegov brat Anđelo dominiraju u karateu na ovim prostorima.

Anđelo je student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, a Ivan je na studiju fizioterapije, također u Zagrebu. Zajedno treniraju u klubu KK Hercegovina – Zagreb koji sustavno radi i koji je najuspješniji seniorski klub u Hrvatskoj.

Karate treniraju od malih nogu i to im je ljubav koja ne prestaje. Za olimpijske igre je bilo mjesta samo za jednog od njih, ovaj put ta čast je pripala Ivanu.

OGLASI

Loading