Select Page

Lager Grupa iz Posušja kupila najveći projekt vjetroelektrane u regiji

Lager Grupa iz Posušja kupila najveći projekt vjetroelektrane u regiji

Jedna od najuspješnijih bosanskohercegovačkih kompanija, Lager Grupa, nastavlja ulagati u projekte obnovljivih izvora energije u regiji. Nakon izgradnje najvećeg vjetroparka u Hrvatskoj s instaliranom snagom preko 180 MW, sada su postali većinski vlasnici projekta vjetroparka “Snaga Istoka” u Srbiji, snage 300 MW i vrijednosti preko 360 milijuna eura.

To je trenutno najveći projekt vjetroelektrana u regiji koji je dobio uvjete priključenja, a gradnja se očekuje krajem iduće godine.

Prošle godine, Lager Grupa preuzela je njemačku tvrtku Promondis Energy, koja uključuje dva velika solarna projekta: Bjelaski Vaganc s tri elektrane ukupne snage 88,5 MW i projekt u Bosanskom Grahovu snage 92,76 MW. Osim toga, kupljena je i tvrtka AT Solar iz Bosanskog Petrovca koja razvija projekt snage 60 MW.

Iz Lager Grupe kažu da je ovo nastavak njihovog puta prema postizanju liderske pozicije u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora u regiji.

“Ovo pokazuje našu posvećenost zelenoj tranziciji, održivom razvoju i zaštiti životne sredine. Naša ulaganja neće stati na ovim projektima, jer smo još uvijek u pregovorima oko novih ulaganja i preuzimanja projekata u regiji. Nadamo se da ćemo uskoro napraviti nešto i u našoj Hercegovini, unatoč administrativnim preprekama koje su usporile razvoj tih projekata,” poručuju iz Lager Grupe.

Radioposisje.ba 

OGLASI

Loading