Select Page

Lager zainteresiran za ulaganje u Sanski Most

Lager zainteresiran za ulaganje u Sanski Most

Općinsko vijeće Sanski Most na sjednici održanoj 12. lipnja 2015., između ostaloga, usvojilo je i odluku o davanju suglasnosti na izdavanje koncesijskih prava kompaniji “Lager” iz Posušja za eksploataciju uglja na području površinskih kopova, koji se nalaze na lokalitetu kamengradskog bazena.

Ocijenjeno je kako se radi o vrlo ozbiljnom strateškom partneru, a predstavnici “Lagera” prisustvovali su sjednici Vijeća i najavili nova ulaganja, te zadržavanje radnika, koji su bili zaposleni u Rudniku mrkog uglja (RMU) “Kamengrad”.

Odluku su podržali svi općinski vijećnici, te je istaknuto kako lokalna zajednica, ukoliko dođe do realizacije spomenutog posla, očekuje znatno veće prihode od koncesija nego što je bio slučaj u prethodnim godinama.

Sjednici je prisustvovao i ministar gospodarstva Unsko-sanske županije (USŽ) Vid Šantić, koji je istaknuo kako će resorno ministarstvo, nakon pribavljene suglasnosti, pristupiti izdavanju potrebnih koncesijskih dozvola i odobrenja strateškom investitoru.

Predstavnici kompanije iz Posušja, u ranijim razgovorima su istaknuli kako su spremni ponuditi i bankarsku garanciju za plaćanje koncesijskih prava.

Prema ranijim istraživanjima, koja su obavljena prije rata, ustanovljeno je da nalazišta mrkog uglja na tom prostoru iznose više od 300 milijuna tona.

lager/ugp

OGLASI

Loading