Select Page

Landeka za Jabuka.tv: Svjesni smo da nam treba ”svježa krv”

Landeka za Jabuka.tv: Svjesni smo da nam treba ”svježa krv”

Dan nakon što je odigrao svoju posljednju utakmicu u nogometnoj karijeri, Davor Landeka (38) imenovan je sportskim direktorom Posušja.

Klub je to u kojem je ovaj veznjak ponikao i završio karijeru te ostao i dalje uz klub i to na važnoj poziciji.

Počinje novo poglavlje u mom životu. Sigurno da neće biti lako, ali nastojat ću svoj posao odrađivati maksimalno odgovorno. Dat ću sve od sebe da pomognem klubu koliko je u mojoj mogućnosti, rekao je Landeka na početku razgovora za portal Jabuka.tv.

Čeka ga zaista izazovan posao, a najveći problem su svakako ograničene financije s obzirom da je Posušje prošle godine imalo proračun od svega 433.913 KM. Usporedbe radi, osvajač dvostruke krune Zrinjski u 2022. godini imao je proračun od 8.946.454 KM što je bio ujedno najveći u Premijer ligi BiH.

Siguran sam da me čeka dosta posla što se tiče igračkog kadra. Bit će tu i dolazaka i odlazaka, ali cilj je da se čim prije napravi igračka križaljka, u dogovoru s trenerom Brankom Karačićem ćemo odlučiti na koga ćemo računati od postojećeg kadra, pa onda gledati prema tržištu i vidjeti kojeg od igrača možemo dovesti u klub ne iskačući iz klupskih financijskih okvira, objašnjava Landeka.

Posušje je pobjedom nad Veležom u posljednjem 33. kolu Premijer lige BiH osiguralo ostanak u ligi, a i sljedeće sezone sigurno ih očekuje teška sezona.

Istina, kako u prošloj sezoni tako i u ovoj sezoni smo se spasili od ispadanja u zadnjem kolu. Sigurno je da ćemo nastojati to promijeniti u sljedećoj sezoni. Prijelazni rok tek počinje, a ponavljam, u dogovoru s trenerom ćemo vidjeti tko od postojećeg kadra ostaje, a tko odlazi. Odlasci će nam diktirati dolaske, priča novi sportski direktor Posušja za portal Jabuka.tv.

Na pitanje ”Koji tip igrača najviše nedostaje trenutnom igračkom kadru Posušja”, Landeka govori: Pojačanja ćemo tražiti u svim linijama. Svjesni smo da momčad treba osvježiti, da nam treba ”svježa krv”. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti.

Klubovi u BiH imaju jako ograničeno tržište. Prije svega zbog nemogućnosti financijskog nadmetanja s klugovima u susjednim državama iz liga poput HNL-a do toga da Premijer liga BiH i nije baš privlačna za brojne igrače.

Većina klubova poseže za igračkim rješenjima iz nižih liga u BiH te u susjednoj Hrvatskoj i Srbiji. Neki klubovi odlaze i dalje pa iz nižih rangova brazilskih i argentinskih liga te ostalih egzotičnih nogometnih tržišta pokušavaju ”ubosti” igrača koji će im se na kraju pokazati kao pojačanje.

Što se tiče tržišta, svjesni smo da financijsko stanje diktira gotovo sve u tome. Sigurno da se ne možemo nositi po tom pitanju s vodećim klubovima u Premijer ligi. Pratit ćemo što nam tržište nudi i pokušati u svojim okvirima ciljano dovoditi pojačanja, mišljenja je Landeka u razgovoru za portal Jabuka.tv.

Njegov prethodnik na poziciji sportskog direktora bio je ujedno i sugirač Slavko Brekalo. Širokobriježanin je tu funkciju obnašao dvije godine, a prije nekoliko dana imenovan je sportskim direktorom matičnog Širokoga Brijega.

Slavko i ja bili smo suigrači u Širokom Brijegu, a nakon toga i u Posušju. Ovim putem mu čestitam na istoj funkciji, ali u drugom klubu. Napravio je jako puno za Posušje i Posušje kao klub mu je zahvalan za sve što je napravio. A ako bude mogućnosti, naravno da se nadam uspješnoj suradnji između naših klubova, kazao nam je Landeka.

Nogometaš Real Madrida i kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić je našem sugovorniku, možemo slobodno reći, poput brata. Bivši su cimeri te obiteljski prijatelji, Posušaninu je stigla čestitka iz Madrida.

Luka i ja smo dugogodišnji prijatelji. Čujemo se često. Čestitao mi je na karijeri koju sam napravio i poželio mi je sreću na novoj funkciji, zaključio je u razgovoru za portal Jabuka.tv novi sportski direktor Posušja Davor Landeka.

Jabula. Tv

OGLASI

Loading