Select Page

Izložba fotografija i predstavljanje knjige Grge Mikulića u Posušju

Izložba fotografija i predstavljanje knjige Grge Mikulića u Posušju

Izložba fotografija ”Boje Horizonta” i predstavljanje knjiga ”Sržnci” i ”Umizmi II” autora Grge Mikulića bit će održana u petak, 2. lipnja s početkom u 20:00 sati u Kinodvorani u Posušju.

Uz autora, o knjigama će govoriti Miljenka Koštro i Mladen Vuković.

Organizator izložbe je Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Posušje, a održava se u sklopu Posuškog lita.

O njegovim “Sržnicima” i “Umizmima II” govorio je književnik i predsjednik Udruge hrvatskih aforista i humorista Mladen Vuković na predstavljanju u Širokom Brijegu.

Frano Vukoja je Grgu Mikulića nazvao Grga Zlatoper (nekada popularni novinar „Glasa Amerike“). Grgo Mikulić doista ima zlatno pero. Od prvog Adamovog smijeha, humor je do danas ostao antropološkom tajnom.

Iako su o smijehu mudrovali još antički filozofi, zadnjih desetljeća osobito jača gelotologija – znanost o blagotvornom djelovanju smijeha i vedrog raspoloženja na opće stanje čovjekova organizma i zdravlja. Humor se gnijezdi i u mudroslovnim zapisima Grge Mikulića. Zarezujući ovovjeke bilige, ispisao je svoj duhovni testament s puno ljubavirekao je Vuković.

Za njegove “Boje Horizonta” na istom predstavljanju u širokobriješkoj Narodnoj knjižnici, autor kataloga Srećko Mikulić rekao je:

Grgo Mikulić je u svakodnevnom hodu dolinom svoga zavičaja, uočavajući nebesku čaroliju svjetla i boja, nastojao što više zabilježiti i svima nama približiti ljepotu viđenog i proživljenog.

OGLASI

Loading