Select Page

LIJEČNICI OTKRIVAJU: `Žvaka ostaje u tijelu 7 godina`, zadržavanje daha liječi štucavicu`…

LIJEČNICI OTKRIVAJU: `Žvaka ostaje u tijelu 7 godina`, zadržavanje daha liječi štucavicu`…

Znate ono kad ste kao dijete progutali zvakaću gumu i strašili su vas da moarte paziti drugi put jer će ostati u tijelu idućih sedam godina? Sada možete biti na miru i ne ponavljati istu pogrešku prema svojoj djeci jer to nije istina.

Mnogi od nas su odrasli uz neke stavove o zdravlju kojima su nas učili naši roditelji, bake, djedovi.. I mnogi i danas vjeruju u većinu tih stavova, no vrijeme je da doznate istinu. Liječnici su za Daily Mail otkrili koji od njih “drže vodu”.

Wi – fi uzrokuje karcinom

MIT – Nema dokaza u prilog ovoj tvrdnji. Nekoliko istraživanja provedenih na ovu temu pokazalo je da zračenje koje emitira wi-fi nije vrsta zračenja koja može uzrokovati oštećenja ljudskih stanica.

Žvakaća guma ostaje sedam godina u tijelu

MIT – Znate ono kad ste kao dijete progutali zvakaću gumu i strašili su vas da moarte paziti drugi put jer će ostati u tijelu idućih sedam godina? Sada možete biti na miru i ne ponavljati istu pogrešku prema svojoj djeci jer to nije istina. Liječnici tvrde da je to proizvod koji se ne probavlja i prolazi kroz probavni sustav u normalnom roku i izbacuje se iz organizma. Vitamin C spriječava prehladu MIT – Nema dokaza koji bi išli u prilog ovoj tvrdnji.

Vitamin C spriječava prehladu
MIT – Nema dokaza koji bi išli u prilog ovoj tvrdnji. Vitamin C pomaže u jačanju imunološkog sustava, ali sam vitamin C ne ubija viruse.

Strah ili zadržavanje daha zaustavit će štucanje

ISTINA – Ako zadržite dah povećat ćete razinu CO2 u krvi što može spriječiti grčenje dijafragme. Kada vas netko prestraši može rezultirati prestankom štucanja jer se tijelo tada priprema za borbu ili bijeg.

Korica kruha može učiniti vašu kosu kovrčavom

MIT – Kovrčava ili ravna kosa stvar je genetike. Konzumiranje određene vrste namirnice neće promijeniti genetiku.

Vecernji.ba

OGLASI

Loading