Select Page

UNO BIH: Oduzet duhan, cigarete i čokolade u vrijednosti 54.000 KM

UNO BIH: Oduzet duhan, cigarete i čokolade u vrijednosti 54.000 KM

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u Bosni i Hercegovini (UNO BiH) su u nekoliko odovojenih akcija, i u suradnji sa službenicima Granične policije, oduzeli duhan, cigarete i konditorske proizvode u vrijednosti od 54.000 KM.

Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Tuzla je, na osnovu višemjesečnog operativnog rada, pronašla u putničkom motornom vozilu sitno rezani duhan vlasništvo M.V..

– Prilikom pretresa pronađeno je 200 kg sitno rezanog duhana bez trošarinskih markica – pojašnjavaju iz UNO i najavljuju da će protiv počinioca Tužiteljstvu BiH biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Također, na osnovu operativnih saznanja na području općine Lukavac kod dvije osobe je pronađeno 55 kg duhana i 1.180 paklica cigareta koje nisu bile na propisan način obilježene trošarinskih markicama.

– U skladu sa zajedničkim obavezama i mjerama definiranim u Akcijskim planu za implementaciju Sporazuma o međusobnoj suradnji UNO BiH i Granične policije BiH, u okviru operativne akcije ‘Kontraband 2019’, na graničnim prijelazima i putnim komunikacijama iza graničnih prelaza privremeno je oduzeto 4.998 komada konditorskih proizvoda od fizičke osobe koje nije posjedovalo propisanu dokumentaciju – navode iz UNO BiH.

Vecernji.ba

OGLASI

Loading