Select Page

Lijepo vrijeme izmamilo i srne u osunčane prančioke

Lijepo vrijeme izmamilo i srne u osunčane prančioke

Proteklih dana prenijeli smo vijest da je u lovištu Vran kojim gospodari Šumarija Tomislavgrad, za vrijeme stroge zabrane lova u kolovozu, pobijeno pet divokoza i jedan divojarac. Djelatnici Šumarije Tomislavgrad slučaj su prijavili policiji koja provodi istragu. Ova vijest je, zaista, bila vrlo uznemirujuća i bila je izravan napad na svu ljepotu životinjskog carstva kojom se dičimo u ovoj nedirnutoj prirodi koja nas okružuje.

22122016-lisica-blidinje

Danas donosimo sasvim drugu priču. Naš čitatelj je prilikom obilaska planinskih vrhova svojim aparatom uspio snimiti srne, divlje konje i lisicu koji uživaju u ovome posebno lijepom i blagom zimskom vremenu. Zahvaljujemo čitatelju na ustupljenim fotografijama, a sve pozivamo da više pazimo na prirodu koja nas okružuje, posebno da ne palimo staru travu jer požari smanjuju staništa ovih lijepih životinja i tjeraju ih iz našega okruženja.

22122016-konji-blidinje

Pogledajte ova divna bića. Zbog zajedničke odgovornosti u borbi protiv krivolova koji dobiva elemente masovnosti, pozivamo još jedanput tko ima bilo kakvu informaciju o krivolovu da se jave u Šumariju Tomislavgrad ili osobno Petru Buljanu.

Foto: Čitatelj
Tekst: Tomislavcity

OGLASI

Loading