Select Page

Održana 2. sjednica Općinskog vijeća

Održana 2. sjednica Općinskog vijeća

Danas je održana 2. redovna sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Prema Dnevnom redu sjednica je započela vijećničkim pitanjima, a izdvajamo ono vijećnika Ante Begića o mogućnosti saniranja ceste kroz MZ Gradac i zimskom održavanju lokalnih prometnica u nadležnosti Općine Posušje.

Načelnik Branko Bago je rekao kako će se nastojati izvesti sanacija, ne samo u ovoj mjesnoj zajednici, nego i u ostalim gdje postoji potreba. Pomoćnik načelnika Bernardin Bakula, vezano uz održavanje cesta u zimskom periodu, rekao je kako je u ovu svrhu proveden natječaj, te su izabrani izvođači. Ukoliko postoji potreba, predsjednici mjesnih zajednica mogu ih kontaktirati.

Među ostalim točkama ističemo usvajanje Oduke o pristupanju izradi izmjene i dopune regulacijskog plana Posušje; o pristupanju izradi regulacijskog plana Zavelim (Tandare), te prijedlog Odluke o usvajanju izmjene i dopune regulacijskog plana „Meljakuša I“ (križanje Ulice Ante Brune Bušića i Ulice fra Petra Bakule) i Meljakuša II (Ulica Ivana Raosa).

Usvojen je i prijedlog Odluke i ažuriranju Plana kapitalnih investicija u općini Posušje.

Također, razmatrano je Izvješće o izvršenju Proračuna općine Posušje za period od 1.1.2016. do 30.9.2016. godine, usvojeni su prijedlozi Odluka o izmjenama i dopunama Proračuna općine Posušje za 2016. godinu, kao i o privremenom financiranju općine Posušje za period siječanj – ožujak 2017. godine.

Pod točkom različito, vijećnik Zvonimir Širić ispred MZ Broćanac uputio je inicijativu za rješavanje problematike oko tekućeg računa ove mjesne zajednice. Inicijativu je prihvatio i Općinski načelnik te je najavio organiziranje radnog sastanka. Također, vijećnik Širić je ukazao na potrebu sanacije pristupnog puta oko područne škole Broćanac, na što je načelnik Bago reagirao riječima kako će se ubuduće proces sanacija cesta izvoditi kvalitetnije.

Iskoristio je također priliku, kao i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, zaželiti vijećnicima sretan Božić i Novu 2017. godinu, uz poziv na prigodno blagdansko druženje.

Na kraju recimo kako je na ovoj sjednici svečanu prisegu položila Antonija Čutura, vijećnica HDZ-a BiH čime je ovaj saziv vijeća upotpunjen.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading