Select Page

Likovna kolonija u spomen na velikane Ferdu Kovača i Franju Primorca

Likovna kolonija u spomen na velikane Ferdu Kovača i Franju Primorca

U prelijepom posuškom krajoliku Širića Brig skupili su se kolege, rodbina i prijatelja vrijednih umjetnika Ferde Kovača (1949-2010) i Franje Primorca (1959-2015).

Okupili su mnogi slikari i kipari uz prijateljsko druđenje i sjećanje. Bilo je i uvodnih riječi te darivanje knjigai radova jednom od domaćina fra Mariju Knezoviću.

kolonija broćanac

Potom su se radile slike ponajviše s motivima iz tog sela koje neobično čuva svoju baštinu.
Tko radi, to se vidi mnogi su komentirali u lijepom i radnom ozračju. Andrija Stojić, predsjednik Ogranka MH Čitluk dobio je pohvale za svoj rad, suradnju s mnogima pa je tom prigodom izjavio.

DSC07437

-Ovo je zaista vrijedan događaj sjećanja na naše pokojne Ferdi i Franju koji nas potiče da svi radimo i dalje kako su oni radili.To je poticaj i za mlade da ova kolonija ustraje godinama Tu su i naše dvije mlade umjetnice Mirjana i Ivona koje će dati svoj doprinos ovom vrijednom kulturnom događaju Pokojni su bili pune snage i ljubavi za ovakve skupove, prepune duha naglasio je Stojić.

DSC07409

Slikar iz Imotskog Ljubičić se pohvalio suradnjom s pokojnim kolegama koji su bili dobri ljudi i vrijedni likovnjaci. Ljubo Kovač, jedan od organizatora kolonije, rekao je kako će se kolonije idućih godina prirediti i na drugim lokalitetima Tribistova, Vučipolja, Blidinja i drugih krajolika.

DSC07397

Na koloniji su pristigli mnogi likovnjaci, a među njima i Branko Ivanković Mito iz Livna, Ante Ljubičić iz Imotskoga, Mirjana Barbarić i Ivona Stojić, akademska slikarica, Srećko Slišković,Antonija Lasić, Anđelka Hrkać dvojica Širića i drugi. Antologijskim stihovima i novijim obradama kulturni događaj obogatila je mlada darovita akademska glazbenica Lucija Zovko. Zaguslio je prigodnu pjesmu Blago Kovač pa je ovaj događaj dobio na pravom značenju.

Vecernji.ba/PC

OGLASI

Loading