Select Page

Predstava Abeceda književnosti oduševila posuške osnovnoškolce

Predstava Abeceda književnosti oduševila posuške osnovnoškolce

Danas je u kinodvorani Posušje održana predstava za osnovnoškolce Abeceda književnosti, u kojoj su igrali Ivo Krešić i Igor Vidačković, inače članovi Malog teatra koji su i režirali ovaj kazališni komad.

IMG-20180126-WA0015

Tema predstave je književnost, a glumci su velikane pisane riječi na zabavan način približili osnovnoškolcima. Radnja predstave se odvija kroz jedan školski sat u kojemu nastavnik ispituje nestašnog učenika Anđelka. Na šaljiv način se odmjeravaju dva svijeta, nastavnikov svijet odraslih i Anđelkov svijet, razigran, nestrpljiv i maštovit. Svatko od djece našao se u situaciji u kojoj i Anđelko, a predstava je izmamila širok osmijeh na licima školaraca.

IMG-20180126-WA0014

Glumci su spretno vladali scenom i uspostavili odličnu interakciju s publikom koja je uživala do posljednje minute.

IMG-20180126-WA0017

Abeceda književnosti rađena je u suradnji s djecom, nastavnicima i pedagozima u školama, a prati plan i program Hrvatskog jezika po kojemu rade osnovne i srednje škole. To je autorski tekst nastao u produkciji Malog teatra. Predstava je premijerno izvedena 2011. godine, a dosad je imala preko 300 repriza.

IMG-20180126-WA0013

Ova zabavna, ali prije svega poučna predstava, naišla je na odlične reakcije i oduševljenje publike. Nije namijenjena samo djeci, nego i odrasli uživaju u izvedbama, a i svatko od njih je prošao školske dane s kojima su se u predstavi mogli poistovjetiti.

OGLASI

Loading