Select Page

Ljubo Bešlić prvi put ustao iz kreveta, osjeća se dobro, liječnici zadovoljni

Ljubo Bešlić prvi put ustao iz kreveta, osjeća se dobro, liječnici zadovoljni

Donedavni mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, kojemu je u Zagrebu potkraj prošlog tjedna transplantirano srce, jučer je uz pomoć medicinskoga osoblja ustao i prvi put sjeo na krevetu u Kliničkom bolničkom centru Zagreb (Rebro), piše Večernji list BiH

Osjeća se dobro te je čak uspio i komunicirati sa svojom obitelji. Kako se doznaje, liječnički tim koji ga je operirao zadovoljan je njegovim stanjem i oporavkom. Uskoro se očekuje da bi ga se iz šok-sobe moglo prebaciti na Odjel intenzivne njege ove zagrebačke bolnice.

S obzirom na dosadašnji tijek oporavka, vrlo brzo bi Bešlić mogao krenuti i na fizikalnu rehabilitaciju. U međuvremenu dobiva terapije koje dobivaju pacijenti s transplantiranim organima. Oporavak takvih pacijenata zna potrajati do godinu dana.

Najrizičnije je razdoblje prvih nekoliko mjeseci. Bešlić, koji je prošlog tjedna dobio nasljednika na čelu grada nakon dramatične sjednice Gradskog vijeća Mostara, doslovno je u istom tjednu dobio prigodu za novi život.

Dugi niz godina imao je probleme s radom srca, čija je funkcija slabila. Nije pomoglo čak ni nekoliko drugih zahvata. Zbog toga je imao i druge zdravstvene komplikacije. 

OGLASI

Loading