Select Page

Spektakularne borbe na koridi “KOD Karla” u Posušju

Spektakularne borbe na koridi “KOD Karla” u Posušju

Danas se u mjesto Tomića brig kod Posušja održala dugo najvaljivanja i već poznata korida “Kod Karla”. Čekao se ovaj spektakl s nestrpljenjem, a kako kažu ljubitelji korida, vrijedilo je čekati. Danas smo naime dobili novog prvaka Republike Hrvatske u kategoriji do 850 kilograma. Do sada je to bio Svilota u vlasništvu Ivana Šakota, a od danas ovom titulom se ponosi opasni Pele koji je u vlasništvu Ante Sliškovića.

U borbi teškaška koji su do sada bili neporaženi sastali su se Jablan koji je u vlasništvu M.I. Šišović i Viljuškar u vlasništvu Benita Brajkovića. Pobjedu je odnio Jablan i zadržao epitet neporaženog.

Borba koju su mnogi najavljivali kao najuzbudljiviju opravdala je svoj status. S jedne strane Jelenko u vlasništvu Karla Mandurića, a s druge strane Kukan u vlasništvu Josipa Ribičića Kumana. U vrlo čvrstoj i neizvjesnoj borbi Jelenko je obranio kućni prag i vratio Kukana preko granice.

Od ostalih borbi treba izdvojiti pobjedu Alakara kojeg vodi koalcija Karamtić nad Tigrom u vlasništvu Nene Galića te pobjedu Mrkonje u vlasništvu Briše Dervišića nad Zlatonjom čiji je vlasnik M.I. Šišović.

Koliku popularnost imaju koride govori i podatak da je na ovoj današnjoj bilo pristutno više od 2000 ljudi, a same borbe su se prenosile uživo putem facebook-a te ih je u trenucima pratilo i po 1000 ljudi. Neki neslužbeni podaci govore kako u samom Posušju ima 130 bikova. Sve više je i onih mlađih koji uzgajaju vlastite bikove i spremaju ih za koride. Sport, zabava ili nešto treće, zanimanje javnosti ste je iznimno veliko.

Posušje.info

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading