Select Page

LJUBUŠKI: PETORICA MLADIH FRANJEVACA POLOŽILI PRIVREMENE ZAVJETE

LJUBUŠKI: PETORICA MLADIH FRANJEVACA POLOŽILI PRIVREMENE ZAVJETE

Nakon završene godine novicijata, u subotu 7. srpnja 2018. pod večernjom svetom misom u 19 sati u novoj crkvi na Humcu pred prisutnom braćom i pukom, položili su svoje prve privremene redovničke zavjete na godinu dana sljedeća mlada braća:

1. fra Ante Begić iz župe Bezgrešnog začeća BDM – Posušje
2. fra Vinko Baćak iz župe sv. Mihovila Arkanđela – Tomislavgrad
3. fra Ante Mitar iz župe Bezgrešnog začeća BDM – Posušje
4. fra Željko Tomić iz župe Bezgrešnog začeća BDM – Posušje
5. fra Ante Vukoja iz župe sv. Petra i Pavla – Kočerin.

Euharistijsko slavlje je predslavio provincijal fra Miljenko Šteko uz koncelebraciju meštra novaka fra Stanka Mabića i gvardijana na Humcu fra Daria Dodiga te ostalih fratara svećenika.

Provincijal se u propovijedi posebno obratio mladoj braći i pozvao ih da budu svjesni baštine zajednice kojoj se pritjelovljuju i da ju trebaju čuvati, ali ne kao čuvari muzeja nego kao čuvari zajednice koja ima i veliku baštinu svetosti.

Potaknuo ih je, da živeći zavjete, raspiruju Božju ljubav.

Ljepoti i radosti ovog događaja doprinio je i svojim pjevanjem veliki župni zbor s Humca.

Zahvalni Bogu na daru ove braće, svi smo pozvani moliti Gospodina da im dadne mir i ustrajnost, priopćeno je iz Franjevačkog samostana Humac.

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading