Select Page

Migranti iz Irana koji su uhićeni na Blidinju krenuli u Tomislavgrad, policija ih vratila u Mostar

Migranti iz Irana koji su uhićeni na Blidinju krenuli u Tomislavgrad, policija ih vratila u Mostar
Policija iz Jablanice uhitila je u utorak ujutro skupinu od šest migranata iz Irana na platou Risovca u Parku prirode Blidinje, objavio je u srijedu ujutro MUP Hercegovačko-neretvanske županije.

Pošto isti nisu imali dokumenata, prebačeni su u Terenski ured za strance u Mostaru, navode iz MUP-a HNŽ-a.

U utorak navečer objavili smo da policija na području Blidinja lovi veću skupinu migranata, a potvrda te informacije stigla je u srijedu ujutro iz Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Policijska uprava Posušje je 6. listopada 2020. godine oko 10:00 sati zaprimila prijavu da se iz smjera Sovića, općina Jablanica, prema Blidinju kreće skupina od oko 50 do 60 migranata. Policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH su odmah po zaprimanju prijave izašli na teren, te izvršili pretragu terena kojom prilikom nisu zatekli spomenute migrante, objašnjavaju iz Uprave policije MUP-a ŽZH dodavši da oni u sklopu redovnih aktivnosti provode županijsku akciju trajnog karaktera pod nazivom Migrant u cilju suzbijanja trgovine ljudima i ilegalnih migracija na području ŽZH.

Kako neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv, policija je migrante tražila i tijekom utorka navečer, a bili su formirani i punktovi na izlazima iz Parka prirode Blidinje. Navodno su se migranti razbježali po okolnim šumama, a vlasnici vikendica boje se da bi im ilegalci mogli obiti objekte te nanijeti veću materijalnu štetu.

Jabuka.tv/Foto: Bljesak.info

OGLASI

Loading