Select Page

Lovci iz Vira čuvaju ugrožene vrste divljači

Lovci iz Vira čuvaju ugrožene vrste divljači

Lovačka udruga “M. M. Bikan” iz posuškoga Vira organizirala je druženje lovaca na lovačkoj večeri s tristotinjak lovaca iz Hercegovine i Dalmacije. Kako doznajemo od Mladena Bešlića, ta virska lovačka udruga ima više od stotinu članova, a gospodari lovnim terenima na području Vira, Zagorja, Podbile i Zavelima. Lovni tereni su inače bogati raznolikom divljači čije brojno stanje reguliraju zaštitom ugroženih vrsta i godišnjim planom odstrela.

– Potvrda dobrog rada u posljednjih nekoliko godina je i organizacija lovačkih večera koje itekako doprinose dobrim odnosima sa susjednim lovcima i lovačkim društvima, ističu iz rukovodstva.

Večer je, nakon pozdravnoga govora, otvorio predsjednik društva Ante Galić Pasarela, a uvodnu molitvu i blagoslov jela predvodio je virski župnik don Ilija Drmić i njegov pomoćnik bogoslov Ante Jukić.

Dodijeljene su diplome o položenom lovačkom ispitu te zahvalnica i priznanje Vladi Petričušiću koji se posebno istaknuo u dosadašnjem radu udruge. Vrhunac večeri bila je lovačka tombola koju su među osamdesetak raznih nagrada “predvodile” lovačke puške.

Pero Crnogorac/ vecernji.ba

OGLASI

Loading