Select Page

Lovci iz Vira čuvaju ugrožene vrste divljači

Lovci iz Vira čuvaju ugrožene vrste divljači

Lovačka udruga “M. M. Bikan” iz posuškoga Vira organizirala je druženje lovaca na lovačkoj večeri s tristotinjak lovaca iz Hercegovine i Dalmacije. Kako doznajemo od Mladena Bešlića, ta virska lovačka udruga ima više od stotinu članova, a gospodari lovnim terenima na području Vira, Zagorja, Podbile i Zavelima. Lovni tereni su inače bogati raznolikom divljači čije brojno stanje reguliraju zaštitom ugroženih vrsta i godišnjim planom odstrela.

– Potvrda dobrog rada u posljednjih nekoliko godina je i organizacija lovačkih večera koje itekako doprinose dobrim odnosima sa susjednim lovcima i lovačkim društvima, ističu iz rukovodstva.

Večer je, nakon pozdravnoga govora, otvorio predsjednik društva Ante Galić Pasarela, a uvodnu molitvu i blagoslov jela predvodio je virski župnik don Ilija Drmić i njegov pomoćnik bogoslov Ante Jukić.

Dodijeljene su diplome o položenom lovačkom ispitu te zahvalnica i priznanje Vladi Petričušiću koji se posebno istaknuo u dosadašnjem radu udruge. Vrhunac večeri bila je lovačka tombola koju su među osamdesetak raznih nagrada “predvodile” lovačke puške.

Pero Crnogorac/ vecernji.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading