Select Page

Lovrinović: Očekujemo 130.000 glasova i da se vlast ne može formirati bez nas

Lovrinović: Očekujemo 130.000 glasova i da se vlast ne može formirati bez nas

HDZBiH za predstojeće izbore ujedinio je snage s članicama Hrvatskog narodnog Sabora. Zamjenik predsjednika HDZ BiH Nikola Lovrinović očekuje kako će se to odraziti na izborni rezultat ove koalicije i to na svim razinama, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Naše projekcije govore da će naš rezultat biti bolji i da će to biti oko 130.000 glasova, što bi svakako značilo povećanje broja zastupnika i ojačalo našu poziciju i u Parlamentarnoj skupštini BiH, federalnom Parlamentu i županijskim skupštinama. Posebice smo uvjereni da ćemo ovaj put imati dvotrećinsku većinu u Domu naroda Parlamenta FBiH, a što je garancija da se vlast više ne može formirati bez nas. Vjerujem da više neće biti protuustavnih formiranja vlasti, kao što je to bilo u prošlom mandatu, koja je Federaciju BiH dovela u najgore stanje od kad postoji, izjavio je lovrinović za sarajevsko “Oslobođenje”.

Na upit o suradnji s HDZ 1990 Lovrinović je kazao kakoje proteklom mandatnom razdoblju, kako je rekao i bilo i nije bilo. no da ozbiljnijih primjedbi nije bilo.

-Međutim, nakon procesa koji su uslijedili unutar te stranke, a nakon izbora novoga vodstva, nažalost nismo uspjeli dogovoriti zajednički nastup na predstojećim izborima. Što se tiče postizbornog procesa, sigurno jw da ćemo činiti sve da hrvatski narod predstavljaju legitimni predstavnici kao i druge narode. Koliko sam ja upoznat, odluke vodstva HDZ-a 1990 su upravo takve da je i njihovo opredjeljenje da poštuju volju naroda iskazanu glasovanjem pa tako i volju hrvatskog naroda, kazao je Lovrinović./HMS/

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading