Select Page

Prvi put nakon siječnja zasjeda Zastupnički dom Parlamenta FBiH

Prvi put nakon siječnja zasjeda Zastupnički dom Parlamenta FBiH

Prvi put nakon siječnja zasjeda Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Počela je tematska sjednica o depolitizaciji i budućnosti obrazovanja u FBiH, a planirano je da po njenom završetku, danas počne i druga, izvanredna sjednica, s obimnim najavljenim dnevnim redom u kojem su niz zakona, određene strategije, odluke i drugi akti.

Više zakona predloženo je po skraćenom postupku, među njima zakoni o izmjenama ili dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode te Zakona o doprinosima. Po skraćenoj proceduri je predložen i zakon o prestanku važenja Zakona o osnivanju Fonda za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće.

Među brojnim aktima predloženim u redovnoj proceduri su budući zakon o zaštiti na radu, kao i zakon o osiguranju u prometu. U više preostalih najavljenih točaka su pojedinačne strategije o razvoju drvne i industrije građevinskog materijala, kao i metalskog i elektro sektora.

Za četvrtak je najavljena i izvanredna sjednica Doma naroda koji se također nije sastajao od siječnja, a predloženi dnevni red se u nekim točkama podudara s Zastupničkim domom.

Dosadašnju višemjesečnu pauzu u zasjedanju oba doma Federalnog parlamenta uzrokovale su političke nesuglasice među koalicijskim partnerima.

vecernji.ba

OGLASI

Loading