Select Page

LUCIJA MILIČEVIĆ OSVOJILA AUSTRIJA OPEN – MATEJ SREBRNI U CRNOJ GORI

LUCIJA MILIČEVIĆ OSVOJILA AUSTRIJA OPEN – MATEJ SREBRNI U CRNOJ GORI

Ovaj vikend u austrijskom gradu Innsbrucku održao se Austria open G2 natjecanje, bodovno za uzraste kadeta, juniora i seniora u sportskoj borbi, na kojem je nastupilo više od 1000 natjecatelja iz 47 zemalja cijelog svjeta. 

Borbe su se odvijale na 10 sportskiih borilišta, subota je bila rezervirana za kadete i juniore a nedjelja za seniore. Na natjecanju se okupilo jako puno poznatih imena sa europske i svjetske taekwondo scene a posuški taekwondo klub “Poskok” predstavljalo je njihovih troje najuspješnijih natjecatelja. U subotu  su nastupili David Milićević kadet do 53 kilograma i Lucija Miličević kadetkinja do 59 kilograma. David nije imao sreće u ždrijebu i već u pretkolu ide na odličnog prvaka Njemačke od kojeg gubi rezultatom 0:6 i tako završava svoj nastup u Innsbrucku. Lucija je bila treća nositeljica u svojoj kategoriji pa je tako borbu za medalju odradila sa nerangiranom predstavnicom Austrije te je pobjedila na prekid pri rezultatu 24:4 i tako osigurala brončanu medalju. Polufinalnu borbu je pobjedila drugu nositeljicu iz Srbije rezultatom 9:6 te se plasirala u finale gdje se po drugi put ove godine susreće sa Viktoriom Rucinsky, aktualnom europskom prvakinjom i prvakinjom Njemačke do 59 kilograma. Prvi put u Bugarskoj je Lucija izgubila meč rezultatom 3:17 a sad je u neizvjesnoj i tvrdoj borbi slavila rezultatom 6:5. Lucija je najbolja rangirana sportašica Bosne i Hercegovine u svojoj kategoriji, a ove pobjede je svrstavaju u jednu od trenutno najboljih u Europi. Iako je ona svoj nastup na Svjetskom kadetskom prvenstvu već osigurala, ova zlatna medalja će biti dodatni vjetar u leđa za pripreme za Prvenstvo koje su pred njom.

David je također najbolje plasirani borac u BiH u svojoj kategoriji ali prema pravilima Saveza zbog male bodovne razlike očekuje ga tromeč sa predstavnikom iz Sarajeva sa kojim ima omjer pobjeda 3:1 u korist Davida. U nedjelju je u Austriji za posuški tim nastupio Ilija Jukić, senior do 87 kilograma, ali je u pretkolu izgubio na prekid od predstavnika Ukraine, pri rezultatu 4:24. Poskoci su protekli vikend nastupili i u Ulcinju na međunarodnom natjecanju u formama. Posuški klub predstavljali su dvoje seniorskih formaša, a nastupili su za Tim Federacije BiH. U kategoriji seniora nastupio je Matej Bešlić te osvojio srebrnu medalju dok se seniorka Sara Grubišić ovaj put nije domogla medalje. Tim u Austriji vodio je trener Petar Boban a u Crnoj Gori Lucija Bašić. Posuške borce sada očekuju pripreme reprezentacije, nastupi u Fojnici i Zagrebu te na Poskok kupu kojem su domaćini u Posušju 25.6.2022..
Petar Boban, trener: Ovo je bio naporan ali uspješan vikend za naš klub i naše sportaše. Iako se nisu svi okitili medaljama ovo je bilo veliko iskustvo za njih. Posebno se istakla naša Lucija Miličević koja u ovoj godini briljira na tatamiju. Čestitam našim sportašima na nastupu i uspjehu a zahvaljujem se roditeljima, trenerima, klubovima Poskok Kočerin, Magone i Student, Tkd Savezu Federacije BiH, načelniku i Općini Posušje koja nas podržava u našim nastupima. Posebne zahvale upućujem našim domaćinima, obitelji Martić iz Innsbrucka, koji su se potrudili da se osjećamo bolje nego kod svoje kuće. “

OGLASI

Loading