Select Page

Marijan Knezović: Hrvati u BiH imaju pravo na slobodu govora, sve dok govore ono sto Sarajevo želi čuti

Marijan Knezović: Hrvati u BiH imaju pravo na slobodu govora, sve dok govore ono sto Sarajevo želi čuti

Odvjetnica Milivoja Petkovića Vesna Alaburić jedva dočekala izjavit “kako je Haag uspio u načelu da sve zločine treba kazniti, bez obzira što neki ljudi neke ljude smatrali herojima u svojim sredinama.”

Odvjetnica Brune Stojića, Senka Nožica, jedva dočekala na probosanskoj televiziji izjaviti kako bi ona presudu “protumačila tako da je osuđena cijela jedna politika. Sada slijedi velika rasprava kada svi oni koji su proveli vrijeme u nekom od logora tzv. Herceg-Bosne počnu tražiti materijalnu odštetu, jer je Hrvatska proglašena krivom za UZP. Presuđeno je politici HDZ Hrvatske i HDZ BiH onog vremena, dakle presuđeno je tim strankama iz ratnog perioda za njihovu objektivnu odgovornost.”

Mogu mislit kako su ih srčano i profesionalno branili… nažalost nisu ništa naučile od odvjetnice generala Praljka, koja ovih dana jako mudro govori u medijima. Ipak, njih Facebook nije blokirao i cenzurirao za razliku od većine hrvatskih medija u BiH kao i pojedinaca koji smo bili blokirani. Pouka je jasna: Hrvati u BiH imaju pravo na slobodu govora, sve dok govore ono sto Sarajevo želi čuti. Notorne izjave o tome kako Hrvatska podržava europski put BiH u trenutku kada je cijeli jedan narod u sred Europe u 2017. nasilno ušutkan i onemogućen u participiranju temeljnog ljudskog prava na slobodu govora je sramota.

U trenutku kada padaju svi hrvatski portali u BiH, kada su gotovo svi javno prepoznati pojedinci blokirani, u jeku informacijskog rata, a nijedna informacija ne prolazi, da Hrvatska ima hrvatsku vladu, imali bi pressice premijera, predsjednice, ministara, intervencije i slično. Da je Hrvatska imala hrvatske vlade, ovog ne bi ni bilo.

Zamislite da u Hrvatskoj padnu večernji, jutarnji, index, HRT, nova TV i da nitko ne zna sto se događa. Ako to ne možete zamislit, dođite u Herceg Bosnu pa ćete vidjeti. I onda nam pokušajte objasnit šutnju Vlade RH.

To se zove izdaja, komu krivo, komu drago. Jedva čekam zakašnjelu, blagu i nedovoljno dobru reakciju, kao i uvijek.

kamenjar.com

OGLASI

Loading