Select Page

Na Blidinje će za doček iz Posušja i Širokog voziti besplatni autobusi

Na Blidinje će za doček iz Posušja i Širokog voziti besplatni autobusi

Bh. planine posljednjih godina sve su popularnije, kako domaćim tako i turistima iz susjednih zemalja. Sve veći broj ih se odlučuje zimski odmor provesti na nekom od bh. skijališta, a dočeci novih godina na snježnoj idili postali su pravi hit. Pripreme za predstojeću zimsku sezonu na planinama u BiH su pri kraju, a službeno otvaranje već tradicionalno je sredinom prosinca. Rezervacije smještaja u ski-centrima u BiH već su planule za doček Nove godine, a kod nekih iznajmljivača su razgrabljene još ljetos. Cijene su uglavnom ostale na prošlogodišnjoj razini, međutim, neki su, zbog velike potražnje, podigli cijene u cik sezone.

Iste cijene godinama

I dok je, prema tvrdnjama Gorana Marušića, vlasnika apartmana na Vlašiću, koje su prenijele Nezavisne, primjetno poskupljenje smještaja na toj planini, cijene na Kupresu, gdje za vikend kreće zasnježivanje staza, već godinama su iste. “Već za vikend, ako nam dopuste uvjeti, počet ćemo puniti staze sa snijegom i kad se staze napune, pustit ćemo skijalište. Snijega već sada ima, ali za skijanje je to malo. Kad je riječ o potražnji, ona je odlična, mi smo već za predstojeće blagdane, od Božića do iza Nove godine, rasprodani.”, kazao nam je Zvonko Bagarić, direktor hotela Adria-ski. Cijene na Kupresu i ove godine ostaju iste i, prema riječima Bagarića, one se nisu mijenjale zadnjih 5-6 godina.

Zimska priča na Blidinju je po mnogočemu posebna, što posljednjih godine potvrđuje i sve veći broj turista. Beskrajna snježna bjelina, dah koji se ledi, ali i toplina vatre, kuhanog vina, urezali su se u srca svima koji su doživjeli Blidinje zimi. Zabava na Blidinju od ove sezone dobiva novu dimenziju. Na samom skijalištu ove godine održat će se prvi hercegovački zimski festival – mjesto najbolje zabave za novogodišnje blagdane. Da je zanimanje za Blidinje, gdje između ostalih nastupaju Jelena Rozga i Jole, ove godine iznenađujuće veliko, potvrdio nam je i Damir Ramljak Tigar, organizator Blidinje zima fest, piše Večernji list BiH.

“Zanimanje je preko mojih očekivanja. Iako se tek prije par dana krenulo sa objavljivanjem, ponude VIP stolova više nema, svi su rasprodani za sami doček. Većina rezervacija je iz Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zagreba”, kazao nam je Ramljak.Oni koji se odluče za praznike na Blidinju, moraju požuriti jer je i ponuda smještaja već pri kraju, a zbog velikog zanimanja, organizatori su se odlučili na varijantu besplatnog prijevoza autobusima iz Posušja i Širokog Brijega.

vecernji.ba

OGLASI

Loading