Select Page

MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU: Hodočasnici boravili u Posušju

MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU: Hodočasnici boravili u Posušju

Više od 20 Posušana jutros se zaputilo pješice prema Širokom Brijegu.

Oni su se naime priključili skupini od 35 hodočasnika koji su jučer u popodnevnim satima stigli u našu općinu. Riječ je o hodočasnicima Marijanskog zavjeta za Domovinu predvođenim paterom Ikeom Mandurićem, koji već deseti tjedan hodom i molitvom na čast Blažene Djevice Marije obilaze sva veća marijanska svetišta diljem Hrvatske.

  • Svi osjećamo i vidimo da naša Hrvatska nije ono što smo očekivali da će biti, stoga je jedna skupina mladih i branitelja odlučila uzeti krunicu u ruke i hodom na čast našoj nebeskoj zaštitnici isprositi ono što je pravedno, ono što je istina – za našu Domovinu. Krunica nam je pomagala u najtežim vremenima, u krunicu se uzdamo i u miru, kazao je pater Ike Mandurić.

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu, koju su osnovali mladi i branitelji, pokrenula je 2015.g. zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske, a jednim djelom i kroz Hercegovinu. Upravo su jučer hodočasnici u svom desetom tjednu zavjeta stigli u Posušje.

U Posušju ih je na Trgu hrvatskih branitelja dočekao općinski načelnik Branko Bago s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Nakon molitve za branitelje i za Hrvatsku, načelnik Bago je uručio simbolične darove – zastavu općine Posušje i zastavu Herceg Bosne. Potom su se hodočasnici uputili na svetu misu u crkvu Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije. Noć su proveli u posuškim obiteljima, a jutros je njih više od 50, među njima i general Željko Glasnović oko 8.30 sati krenulo prema Širokom Brijegu.

Smisao ovog hodočašća je molitvom u zajedništvu nastaviti borbu za mir i istinsku slobodu Hrvatske.

Posušje.net

 

OGLASI

Loading