Select Page

Marin Čilić ostao bez polufinala, stići će na Argentince…

Marin Čilić ostao bez polufinala, stići će na Argentince…

U petak ga očekuje posljednji dvoboj u skupini, onaj s Nishikorijem. Nije nevažan, ako Međugorac pobijedi, mogao bi se nadati novom najboljem plasmanu u karijeri – šestom mjestu

Marin Čilić ostaje na samo dvije pobjede u dvobojima sa Stanislasom Wawrinkom. Iako nije u najboljoj formi i ima problema s lijevim koljenom, Švicarac se i sinoć pokazao neprelaznom preprekom za našeg najboljeg tenisača. U drugom kolu londonskoga Mastersa pobijedio je Marina i 11. put, ovaj put u dva gotovo identična tie-breaka, sa 7:6 (3), 7:6 (3).

Marin tako još čeka prvu pobjedu na Mastersu, dosad je u dvije godine zabilježio svih pet poraza. A kako u prva dva kola nije osvojio ni set, izgubio je i sve izglede da se plasira u polufinale ovogodišnjeg turnira. U petak ga očekuje posljednji dvoboj u skupini, onaj s Nishikorijem. Nije nevažan, ako Međugorac pobijedi, mogao bi se nadati novom najboljem plasmanu u karijeri – šestom mjestu.

– Imao sam set loptu u prvom setu i drugi njegov servis. Ali promašio sam retern. U ‘tie-breakovima’ sam izgubio nekoliko poena koje sam mogao dobiti – rekao je Čilić.

Našeg tenisača niti u ovom meču nije poslužio početni udarac (45 posto ubačaja prvog servisa), a ostao je i bez ideje u ključnim trenucima, na set-lopti u prvoj dionici kao i na break-prilikama u cijelom meču.

Iskoristio je samo jednu od pet, dok mu je Wawrinka u tome parirao iako je imao samo dvije prilike za break, ali i on je iskoristio jednu.

vecernji.ba

OGLASI

Loading