Select Page

MARTIN RAGUŽ: Nakon 28 godina bavljenja politikom želi biti novo lice BIH politike!!??

MARTIN RAGUŽ: Nakon 28 godina bavljenja politikom želi biti novo lice BIH politike!!??

Kako doznajemo od izvora bliskoga vrhu devedesetke, Predsjednik HDZ 1990 Martin Raguž izjavio je kako je spreman da konačno postane novo lice na BiH političkoj sceni.

Prema njegovim riječima najveći problem Bosne i Hercegovine je taj što se u politici dugo nije pojavio netko nov poput njega.

Raguž je istakao kako je aktualna garnitura političara do sada više puta izigrala povjerenje građana i kako oni zbog toga nemaju više prava na novu šansu, te je došlo vrijeme za nova lica.

– Godinama se politikom bave isti ljudi, a rezultate njihovog rada i sami vidimo. Neophodno je da se pojavi netko nov, netko nekompromitiran, tko će osvježiti našu političku scenu. Ja sam spreman da preuzmem odgovornost i postanem ta nova osoba – rekao je Raguž nakon sjednice izbornog stožera devedesetke.

-Promijene su nam prijeko potrebne, ali nije realno očekivati da ćemo do njih doći sa ljudima koji na njih nisu spremni i kojima je najvažnije da zadrže svoje pozicije – ocijenio je Raguž u te dodao kako se politikom bavi dovoljno dugo da može procijeniti kako je upravo on najbolji izbor za novu osobu.

Podsjetimo, Martin Raguž je u politiku ušao još 1986 godine kada je prvi puta izabran za predsjednika jedne omladinske podružnice Saveza Komunista Jugoslavije.

Početkom demokratskih promjena Martin pokazuje dosljednost i na prve demokratske izbore izlazi na listi Saveza Socijalističke omladine – Demokratski savez BiH.

Na žalost glasači nisu prepoznali ovu listu i Martin nakon izbornoga debakla zajedno sa kolegama iz Saveza socijalističke omladine osniva Liberalnu Stranku BiH. Za Predsjednika Liberala je izabran Rasim Kadić a Martin je dobio poziciju dopredsjednika i na toj funkciji je dočekao izbore 1992 godine na kojima lista Liberalne stranke BiH doživljava debakl i ne prelazi izborni prag.

Umoran od izbornih poraza, ali pun energije i vjere u bolje sutra Martin te 1992. godine prelazi u HDZ BiH u komu postaje i zastupnik u Parlamentu i dolazi do pozicije člana Predsjedništva HDZ BiH. Skroman kakav jeste Martin je nakon četiri godine u HDZ-u BiH zajedno sa Božom Ljubićem, a na nagovor Ive Sanadera 2006. godine utemeljio HDZ 1990 u komu postaje Zamjenik Predsjednika stranke i pravi dodatni iskorak u svojoj karijeri.

Nakon povlačenja Bože Ljubića, Martin Raguž postaje 2013. Godine Predsjednik HDZ 1990 i najavljuje novu politiku stranke i nova lica u politici. Budući da je nakon njegovoga izbora za Predsjednika većina članova napustila HDZ 1990 donio je jedinu ispravnu odluku, novo lice BiH politike će biti upravo on. Uostalom, ako nakon samo 28 godina obnašanja najviših funkcija i stjecanja iskustva itko može donijeti svježinu u politiku, izvesti BiH na Europske tračnice i postati novo lice BiH politike to je upravo Martin.

Martin Raguž, novo lice BiH politike!

B.B. i Posušje-online.com/Posusje.net

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading