Select Page

Mate i Iva Martić proslavili 60. godišnjicu braka

Mate i Iva Martić proslavili 60. godišnjicu braka

60. godišnjicu braka, odnosno dijamantni pir, danas (nedjelja 7. veljače) proslavili su Mate i Iva Martić (rođena Bakula ) u Crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju. Svetu misu je danas predvodio fra Robert Pejičić koji ih je na početku misnog slavlja pozdravio, čestitao im obljetnicu i udijelio Božji blagoslov.

Mate i Iva vjenčali su se 6. veljače 1961. godine u Posušju. Vjenčao ih je fra Didak Ćorić, a kumovi su bili Mate Bešlić Maćan (zet) i Jerko Martić Truman (rođak).

Mate i Iva su roditelji petero djece, od kojih je jedno umrlo. Danas imaju šesnaestero unučadi i tri praunuke.

Obitelj kaže da je Matina i Ivina unuka Manda najbolje opisala ovaj bračni par i njihov život: „60 godina zajedničkog rasta. 60 godina provedenih u okrilju voljenih. 60 godina sreće, tuge, ljubavi, povremenih nesuglasica i stalnih pošalica. Odgojiše i ugojiše tako četvero djece, šesnaestero unučadi i tri praunuke – sve u ljubavi. Svi smo svjedočili njihovoj požrtvovnosti za obitelj i vjeri kroz lijepe i teške trenutke. Uz dida smo se naučili igrat’, uz babu kuvat. Molitva je bila neizostavni dio svakog obroka, pa ako se ne prikrstiš, dobiješ manje. Od Mate dobiješ lekciju iz povijesti i zanimljivosti o fra Grgi Martiću, čak i ako to ne tražiš. Ivuša bi uvijek dočekala raširenih ruku kad te did nemilosrdno pobijedi u šahu.“ Mate i Iva su primjer požrtvovnosti za obitelj i vjeru kroz lijepe i teške trenutke. Molitva je neizostavan dio njihovog života. Hvala im na svemu i nastavite nas oduševljavati svojom vjerom i ljubavlju, poručili su mnogobrojni iz obitelji Mate i Ive. 

A što kažu Mate i Ivuša: „Dico samo Boga na pomoć”.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading