Select Page

Međugorje opet slavi osvajača Grand Slama: ‘Gospe, hvala ti’

Međugorje opet slavi osvajača Grand Slama: ‘Gospe, hvala ti’

Malo mjesto u zapadnoj Hercegovini Međugorje ponovno je dalo pobjednika Grand Slama. Ivan Dodig zahvalio je Gospi na talentu koji je dala njemu i Marinu Čiliću…

Manje od devet mjeseci nakon što je Marin Čilić osvojio US Open u pojedinačnoj konkurenciji, njegov sumještanin Ivan Dodig slavodobitno je podigao pehar pobjednika Grand Slama. U paru s Brazilcem Marcelom Melom slavio je u finalu Roland Garrosa nad braćom Mikeom i Bobom Bryanom 6-7(5), 7-6(5), 7-5.

Prvi je to trofej jednog Hrvata u muškoj konkurenciji parova na Roland Garrosu; Goran Ivanišević dvaput je zapinjao u finalu. Ivan je tako ušao u društvo Mirjane Lučić-Baroni (Roland Garros/Ž), Dragutina Mitića (Roland Garros/mix) i Nikole Pilića (US Open/M) kao četvrti hrvatski osvajač Grand Slama u paru.

ivan dodoig 2

Malo hercegovačko mjesto Međugorje, koje privlači milijune hodočasnika u potrazi za duševnom okrepom i molitvom Gospi, opet ima osvajača jednog od četiri velika turnira. Sinoć se opet slavilo na međugorskim ulicama, mještani su priredili i veliki vatromet.

– Zahvaljujem Gospi iz Međugorja na talentu koji je podarila meni i Marinu i pomogla nam u ovim fantastičnim uspjesima – rekao je Dodig nakon meča koji je trajao dva sata i 13 minuta te dodao:

– Oduševljen sam, ostvarili smo san! Na početku turnira bio sam nekako skeptičan jer nam zemlja nije najbolja podloga, no kako se turnir bližio kraju igrali smo sve bolje. Odigrali smo u finalu odličan meč, većim dijelom bili bolja kombinacija. Plan je bio da naglasak stavimo na naše reterniranje, posebice moje. Posljednji smo set odigrali fantastično. Znali smo da će braća Bryan morati usporiti ritam, uvijek tako bude kad im ne ide. Znali smo iskoristiti ovu veliku priliku.

Bryani su hrvatsko-brazilsku kombinaciju svladali u finalu Wimbledona 2013., ali pariška zemlja savršeno je odgovarala Dodigu i Melu. Osim Roland Garrosa, slavili su još na turnirima u Šangaju 2013. te Acapulcu ove godine, a imaju još šest finala. Amerikanci su ostali na 16 Grand Slamova iz 28 finala.

24sata.hr

OGLASI

Loading