Select Page

Meteoalarm izdao upozorenje zbog opasnih vremenskih prilika

Meteoalarm izdao upozorenje zbog opasnih vremenskih prilika

U BiH je u nedjelju u sedam regija upaljen žuti meteoalarm koji upozorava na potencijalno opasno vrijeme. Zbog kiše i grmljavine tako je izdano upozorenje stanovnicima sarajevske, visočke, tuzlanske, banjalučke, prijedorske, fočanske i trebinjske regije.

Za ponedjeljak, 25. svibnja, u BiH je upaljen narančasti meteoalarm koji upozorava na opasne vremenske prilike. Ovaj alarm je upaljen u visočkoj, sarajevskoj i tuzlanskoj regiji, dok je za banjalučku, bihaćku, prijedorsku i livanjsku regiju upaljen žuti meteoalarm.

Upozorenje je izdano zbog jake kiše koja će pogoditi BiH.

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša pada u Bosni. Sunčanije je na jugu i istoku Hercegovine.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 3 stupnja, Ivan-sedlo 8, Sarajevo i Bugojno 9, Kupres i Sokolac 10, Livno i Goražde 11, Bihać, Jajce, Zenica i Trebinje 12, Sanski Most i Gradačac 13, Prijedor 14, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Srebrenica, Zvornik i Čapljina 15, Mostar i Neum 16.

U BiH danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme.

Prijepodne u Bosni će padati slaba kiša. U drugoj polovici dana se očekuju pljuskovi i grmljavina. Poslijepodne i noći na ponedjeljak u Bosni će biti i jačih padalina. Očekuju se prvo na istoku i tijekom noći će se proširiti preko sjevernih i središnjih područja. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 21 stupnjeva.

(Fena)

OGLASI

Loading