Select Page

Mia Dimšić slavljenica večeri, najemotivniji dio govor Olivera Dragojevića: ”Želim da se nastavi ovo moje putovanje”!

Mia Dimšić slavljenica večeri, najemotivniji dio govor Olivera Dragojevića: ”Želim da se nastavi ovo moje putovanje”!

VEČERAS se u splitskoj Spaladium Areni održala 25. dodjela nagrade Porin, a od dodijeljenje su 23 statue. No najveći pljesak večeri zaslužio je Oliver Dragojević koji je osvojio nagradu za životno djelo.

Iako Oliver, za kojeg se prije mjesec dana saznalo da će dobiti Porina, nije bio u Spaladim Areni, publici se javio preko videozida, te se zahvalio glasačima i splitskoj Onkologiji koja mu puno olakšava i obitelji koja je uz njega.

”Omela me malo bolest pa ne mogu biti s vama večeras. Puno dobrih ljudi je samnom, a ako se stvari poprave, opet ćemo pjevati. Što da vam kažem nego guštajte jer ća je život vengo fantažija”, poručio je pjevač iz svog splitskog doma.

oliver111

Mia Dimšić i njezin album Život nije svi dobitnik je u kategoriji najboljeg albuma pop glazbe, najbolje naslovnice i najbolje produkcije u kojoj Porin dijele s grupom Parni Valjak zbog istog broja bodova.

Četvrti Porin također je otišao u Mijine ruke i to za album Božićno jutro u kategoriji za najbolji album popularno duhovne glazbe.

Parni Valjak dobio je Porin i za najbolju izvedbu grupe s vokalom u singlu Vrijeme, a za album Live in Pula osvojio je statuu u kategoriji najboljeg koncertnog albuma.

porin12

Dodjela nagrade Porin otvorena je Cesaricom koju su izvele klape Dišpet, Bunari i Sinj, a na pozornicu su se popeli i voditelji prve dodjele Oliver Mlakar, Danijela Trbović i Duško Ćurlić. ”25 godina? Je li to moguće? Pun sam emocija, to je veliko period vremena rekao je Oliver.

Domaćini ovogodišnje dodjele Iva Šulentić i Ivan Vukušić prepustili su mikrofon i gradonačelniku Splita Andri Krstuloviću Opari koji je 51. festival dalmatinskih klapa u Omišu proglasio najboljim albumom klapske glazbe.

U kategoriji najbolji album zabavne glazbe Porin je dobio Željko Bebek za album Ono nešto naše, a suzu je za to vrijeme pustila njegova supruga Ružica.

U kategoriji najbolji album jazz glazbe pobjedu je odnio Chui i Jazz orkestar HRT-a, dok je Porin za najbolji album rock glazbe dobila grupa Mayales i album Simbol za srce.

Porina za životno djelu osvojio je Oliver, ali i Jakša Fiamengo i Pavica Gvozdić.

porin112

U kategoriji najbolji album folklorne i etno glazbe pobjedu su odnijeli Cinkuši i album Krava na Orehu, dok je dobitnik Porina za novog izvođača godine grupa Fluentes.

Najboljim album tamburaške glazbe proglašeni su razni izvođači za album 12. glazbeni festival šokačke pisme Županja 2017.

A najbolju vokalnu suradnju odradili su Oliver Dragojević i Željko Bebek u zajedničkoj izvedbi pjesme Ako voliš ovu ženu.

Index.hr

OGLASI

Loading