Select Page

Mihaela Senjak najbolja seniorka u BiH, „Poskoci“ drugi u seniorskoj konkurenciji

Mihaela Senjak najbolja seniorka u BiH, „Poskoci“ drugi u seniorskoj konkurenciji

3 državna prvaka u borbama i 5 državnih prvaka u formama, nove su titule kojima su se okitili članovi TKD kluba Poskok na Državnom prvenstvu BiH koje se održalo 17.3.2018 godine u Brčkom.

Na Prvenstvu je nastupilo 470 natjecatelja iz 42 kluba iz cijele BiH, koji su se ogledali u sportskoj borbi i formama. Poskoci, kao i uvijek, ostvarili su zavidan uspjeh osvojivši 8 zlatnih, 2 srebrene i 10 brončanih medalja te pehare za 2.mjesto u seniorima, i za 3.mjesto u ukupnom poretku formi.
U borbama, seniorski državni prvaci postali su Kristian Miličević, u teškoj kategoriji, i Mihaela Senjak u kategoriji seniorki do 46 kg, koja je uz odlične borbe osvojila titulu najbolje seniorke u Bosni i Hercegovini. U juniorskoj konkurenciji zlato je osvojio i Marko Đerek, 2 mjesto u borbama osvojio jeLuka Bašić, a 3.mjesto seniori Marin Begić i Karlo Galić, te kadeti Patrik Tokić i Slavo Jukić.

U formama zlatne medalje osvojili su: Mate Dragoja, Sara Grubišić, Matej Bešlić, Martina Grubišić, a zlatni par ovaj put bili su Jelena Bakula i Matej Bešlić dok su srebreni Manda Pekas i Luka Landeka. Brončane medalje osvojili su: Anela Jukić, Manda Pekas, Jelena Bakula, Igor Gavrić, Luka Landeka i David Dumančić.

Odličan nastup, ali nažalost bez plasmana zabilježili su Iva Tomić,Ilija Jukić i Martina Kovač. Na natjecanju je sudio član kluba Danijel Boban.

TKD Poskok je ovim uspjehom dokazao svoju konkurentnost u BiH, i ovo ce biti samo jos jedan poticaj za daljnji napredak.
U nedjelju 18.03.2018. „Poskoci“ su nastupili u Imotskom na memorijalnom međunarodnom taekwondo natjecanju u čast poginulog hrvatskog ratnog heroja Josipa Jovića. Na natjecanju je nastupilo 430 natjecatelja u disciplinama sportske borbe i kicka. Svoje učešće uzela su 43 poskoka koji su se izborili za 16 medalja i pehar za ekipno 2 mjesto u disciplini KICK. Najuspješniji u kicku bili su Roko Galić, Kata Bago i Luka Penava koji su osvojili zlatne medalje, srebrne su osvojili Lea Kvesić i Filipa Bakula a brončane Frano Leventić, Patrik Marić, Petar Protrka, Mira Oreč, Marija Milas i Marija Bago. Roko Galić je i ove godine zadržao titulu najboljeg dječaka u disciplini kick sa ostvarenih 5 pobjeda a odmah iza njega u poretku je Luka Penava sa ostvarene 4 pobjede. U sportskoj borbi medalje su osvojili Petra Ćuk srebrnu, Antea Kraljević i Marko Marić brončane.

“Ovo je bio jako naporan ali i jako uspješan vikend za naš klub. Posebno sam ponosan na zlatnu medalju i titulu najbolje seniorke u BiH koju je zasluženo dobila Mihaela Senjak. Ponosan sam i na sve ostale rezultate koji su ostvareni i u borbama i formama. Nažalost neki nisu imali dobar dan i nisu ga uspjeli ostvariti ali to je samo razlog da zapnemo još više. Miahela je dokaz da se sve može ako se dovoljno dugo ustraje i ne odustaje koliko god teško bilo a onda će doći i rezultat. Kristian Miličević je potvrdio svoj rezultat od prošle godine i najbolji je teškaš u BiH te su njih dvoje kandidati za odlazak na Europsko prvenstvo u Rusiju u Svibnju ove godine. Drugi smo u seniorima, četvrti u seniorkama i treći u formama na razini države što pokaziva da smo stalno u vrhu taekwondoa u BiH. Također i rezultati iz Imotskog pokazuju da imamo dobru bazu koju treba nastaviti brusiti i ulagati u njih a rezultati će onda doći. U imotskom je nastupio i taekwondo klub „Poskok-Kočerin“ koji je u fazi registracije a koji stručno prate naši treneri a osvojena zlatana i brončana medalja u Imotskom dokaz je da rezultati već dolaze. Zahvaljujem se našem sponzori Supermarket Divna koji su nas podržali i ovaj put kao i Općini Posušje” – Petar Boban, trener.

OGLASI

Loading