Select Page

Milanović: Mandatar može biti bilo tko, ovo je priprema za državni udar

Milanović: Mandatar može biti bilo tko, ovo je priprema za državni udar

Predsjednik Zoran Milanović obratio je javnosti nakon objave Ustavnog suda kojom mu se brani da bude mandatar. Rekao je da mandatar može biti bilo tko , a koga odredi većina u Saboru. Komentirao je izjave nekih da je ovo državni udar te rekao da to još nije, ali da je ovo priprema za državni udar.

– Ovo danas što ste čuli od Ustavnog suda je ono što on može reći, a ne može napraviti ništa. Izbori su gotovi, završeni su i, volja građana će određivati, a ne ustavni suci. Prije mjesec dana su mogli prijetiti i to su radili, jedno stranci i listi i nisam išao po skupovima. To je bila prijetnja koje je mogla prouzročiti materijalne posljedice. Gotovo je, ne mogu napraviti ništa. Većina u Saboru može odrediti za mandatara bilo koga, rekao je te dodao kako protiv tog nema pravnog lijeka. Gotovo, rekao je Milanović.

– To je suverena volja hrvatskih građana i Sabora. Ne bih se složio u potpunosti s mnogima koji su rekli da je ovo državni udar. Ovo je priprema za državni udar, ovo još nije državni udar. Ovo je neka vrsta predradnje da sutra Plenković, kum korupcije u Hrvatskoj, kad treba napustiti Banske dvore, kad ga se zakonito i voljom naroda iz njih deložira, kaže da ima odluku Ustavnog suda i da to ne želi napraviti. U tome je opasnost. Što oni rade to Sabor neće provesti, Sabor je u ovom pogledu iznad svakoga. Još jednom, nemojte se bojati. Ustavni sud može jedino pripremiti teren za Plenkovića da odbije eventualnu odluku saborske većine, koja je za njega nebeski zakon i zemaljski zakon, istaknuo je Milanović.

– To, jesam li ja kandidat za premijera ili nisam, to je doduše podržalo dosta ljudi. Što da je lista Rijeke pravde dobilo preko 50% saborskih mandata? Ili da je netko dobio dvotrećinsku većinu i ukinula Ustavni sud? Nisu o tome razmišljali. U ovom trenutku, ne radi se o meni, to hoću li ja biti mandatar ili neću samo pokazuje razmjere paničnog Plenkovićevog straha. Ne moram biti mandatar, svoje sam učinio, nadao se jesam boljim rezultatima, dodao je.

OGLASI

Loading