Select Page

Ministar branitelja ovog tjedna poslati će Čavari prijedlog novog revizorskog tima

Ministar branitelja ovog tjedna poslati će Čavari prijedlog novog revizorskog tima

Ministar za pitanja branitelja FBiH Salko Bukvarević u intervjuu za “Večernji list” govorio je o nastavku revizije branitelja, isplati zaostataka u četiri općine u ZH županiji, te razrješenju postojećih i imenovanju novih revizorskih timova.

Ministar je govorio o sastanku sa ministrom branitelja u ZHŽ-u, te čelnim ljudima grada Širokog Brijega i tri općine u ZHŽ-u. – Potpisali smo sporazum 29. travnja po kojemu smo naveli što su zakonske obveze resornog Federalnog ministarstva, Županijskog ministarstva branitelja i načelnika općina. Federalno ministarstvo je ispunilo sve točke tog sporazuma. Imenovao sam privremeno povjerenstvo koje prati realizaciju sporazuma i prema izvješćima koja sam dobio, iz općina smo već dobili 2300 odluka za osobne invalidnine korisnika prava s područja ZHŽ. Svaka ta odluka predstavlja fakturu po kojoj resorno Federalno ministarstvo vrši isplatu invalidnina, govori Bukvarević.

Istaknuo je kako pojedini članov revizorskih timova za kontrolu, a ne kompletni revizorski timovi, nisu ispunjavali sve uvjete predviđene zakonom. Napomenuo je i da je izvršio rekonstrukciju revizorskih timova za kontrolu na osnovi prijedloga iz županija za četiri tima.

Opširan intervju ministra za pitanja branitelja FBiH Salka Bukvarevića čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH…

vecernji.ba

OGLASI

Loading