Select Page

MINISTAR HASANBEGOVIĆ PORUČIO: “Savjest mi je čista i u ljudskom i moralnom i građanskom smislu”

MINISTAR HASANBEGOVIĆ PORUČIO: “Savjest mi je čista i u ljudskom i moralnom i građanskom smislu”

U dvorištu Banskih dvora izjavu novinarima je dao Zlatko Hasanbegović nastavno na probleme koje je u javnosti izazvala fotografija koju je u srijedu navečer objavio tjednik Novosti, a na kojoj ministar kulture, navodno pozira s kapom s ustaškim obilježjima na glavi.

‘Nikada nisam ni na koji način bio apologet bilo kojeg zločinačkog režima bez obzira bio to ustaški režim ili komuistički dapače, svojih jabnih nastupa i radova jasno sam isticao da su ustaški zločini opterećeni ne samo hipotekom poraza već da predstavljau najveće moralno posrnuće u povijesti hrvatskog naroda čija sjena i dana stoji nad hrvatskim narodom.

Protivnik sam svakog totalitarizma i fašističkog i komunističkog, pripadam vladi koja jasno stoji na zasadama demorkatskog antifašizma, amtikomuniza i anitotalitaroizma i koja je predana demokratskim vrijednostima i parlamentarnoj vladavini, to je moje ljudsko, građansko, političko i moralno stajalište

Koristiti selektivno potpuno periferne izjave izvađene iz konteksta prije više od 20 godina iz moga mladenačkog razgdoblja predstavlja najobičniju političku manipulaciju.
Kao znanstvenik i povjesničar afirmirao sam se u javnom životu, moji radovi su prošli zannstvenu verifikaciju navjećih histeriografskih autoriteta koji se ni na koji način ne može dovesti u vezu s s apologijom bilo kojeg zločinačkog režima.

Mislim da se moje ministarsko djelovanje treba suditi po mom radu, a ne preko selektivne manpulacije činjenicama.

Savjest mi je čista i u ljudskom i moralnom i građanskom smislu.

Sve ostale detalje svima koji su zaineterasirani spreman sam objašnjavati u svako doba dana u mirnom ozračju, u intelektualnoj raspravi a ne u ozračju linča i javnog progona koji u mom slučaju poprima oblik ludila.

OGLASI

Loading