Select Page

Ministar u Vladi RH iz Tribistova?

Ministar u Vladi RH iz Tribistova?

Gotovo dva i pol mjeseca nakon parlamentarnih izbora očekuje se objava imena kandidata za ministre u novoj vladi Republike Hrvatske.

Mandatar Tihomir Orešković u 12 će sati održati konferenciju za novinare na kojoj ćemo možda doznati članove njegove vlade. Njihova potvrda očekuje se sutra u Hrvatskom saboru.

Među kandidatima je, kako prenosi HRT, i Posušanin Dinko Čutura iz Tribistova koji bi trebao biti novi ministar kulture.

Dinko Čutura je rođen, 16. siječnja 1959. u Mostaru. Po struci je povjesničar, zastupnik u Saboru Republike Hrvatske, političar i arheolog. Brat Mladena Čuture kazališnog, televizijskog i filmskog glumca.

Doktorirao je 2012. povijesne znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na temi “Stjepan Sarkotić – časnik, strateg i političar”.

Član saborskog Odbora za ljudska prava i prava etničkih i nacionalnih zajednica ili manjina (1992.), saborski zastupnik, HDZ (1995.-2000.), član Skupštine Grada Zagreba (1996.-2000.), 5. na stranačkoj listi HDZ-a u 6. izbornoj jedinici za Sabor (2000.).

Posušje.net/hrt.hr

OGLASI

Loading